Muistamme Dorista

MUISTAMME DORISTA

Zonta-sisaremme, Doris Laine-Almi kuoli 15. päivänä joulukuuta 2018 – uutinen, joka tuli meille useimmille täytenä yllätyksenä.

Siitä kesäkuun päivästä 2017, jolloin Helsinki II:n Senioritoimikunta oli kutsunut Doriksen jäähyväislounaalle kiittääkseen häntä hänen Zontana tekemästään työstä – muun muassa kerhon puheenjohtajuus vuonna 1965 – kaikkien niiden 54 vuoden aikana, jolloin hän oli kerhomme jäsen. Me kaikki läsnäolleet muistamme hänen pirteän olemuksensa ja vilkkaan keskustelun, mikä oli hänelle tyypillistä.

Doris tuli kerhomme jäseneksi Kata Jouhkin kutsusta varsin nuorena vuonna 1956 ja oli kerhomme aktiivinen jäsen 31. toukokuuta 2017 saakka muutamia välivuosia lukuunottamatta, jolloin hän työskenteli ulkomailla. Doriksen ura oli harvinaisen pitkä, monimuotoinen ja loistelias, mutta häneltä riitti energiaa ja aikaa myös Zonta-työhön ja sen edistämiseen omien yhteyksiensä ansiosta: saimme  monena vuonna järjestää Tammikahvit ja muita tapaamisia uuden upean oopperatalon lämpiössä!

Doris oli oman alansa ainoa edustaja kerhomme jäsenistössä, Prima Ballerina Assoluta, luova taiteilija, jonka lahjakkuus sai uusia muotoja eläkkeelle siirtymisen jälkeen siinä työssä, mitä hän teki Suomen tanssitaiteen hyväksi. Hän oli myös Zonta, joka aktiivisesti osallistui naisten ja tyttöjen aseman parantamiseen maailmassa.

Muistamme Dorista lämmöllä ja kiitollisina hänen ystävyydestään.

 

Eija Salo,PID

Zonta International Piiri 20

Zonta-kerho Helsinki II ry