Zonta Says NO ja Oranssit päivät

Oranssit päivät alkavat 25. marraskuuta jolloin vietetään YK:n julistamaa kansainvälistä päivää naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi Oranssit päivät jatkuvat 10.12. vietettävään ihmisoikeuksien päivään asti. Oranssi on naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen väri, joka symboloi toivoa tulevaisuudesta, jossa elämä ilman väkivaltaa on jokaisen oikeus. Oranssit päivät kampanjassa voi olla mukana pukeutumalla oranssiin, toimimalla sosiaalisessa mediassa tai lahjoittamalla rahaa naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. Zonta International on osallistunut Oranssit päivät kampanjaan vuodesta 2015. Zonta Says NO to Violence Against Women -kampanjan tavoitteena on vaikuttaa asenteisiin naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi.

Zonta 100 vuotta ja ZAU-kerhot teemana syksyn tapaamisissa

Järjestömme juhlavuosi on ollut keskeinen asia  syksyn tapaamisissa. Elokuun vuosikokouksessa Annen luona päätimme ZAU-kerhojen tukemisesta ja 8.11. juhlaan ja piirikokoukseen osallistumisesta. Erityisen iloisia olimme kun saimme Mikkelin seudulle kaksi ZAU-kerhoa. Syyskuussa tapasimme Mikkelin soroptimisteja ja mietimme yhteistyötä sekä vertailimme molempien järjestöjen toimintaperiaatteita. Syyskuussa tutustuimme  Raamatun kasvit teemanäyttelyyn Kenkäveron puutarhurin opastuksella. Lokakuussa kohteenamme oli Mipro Oy yritysvierailu jota emännöi Inga. Kiitokset vielä Annelle, Reetalle ja Ingalle. Marraskuussa järjestömme juhlapäivänä matkustimme Helsinkiin. Juhlaseminaariin osallistui kahdeksan kerhomme jäsentä. Osallistuimme myös piirikokoukseen kuuden jäsenen voimin ja myimme korttejamme zontatorilla.  Kerhomme osallistuu tänäkin vuonna Naisten Messuille myymällä piparkakkuja ja punasipulihilloketta.

 

Kerhomme kevät 2019

Kevään 2019 toiminnassa oli keskeistä  Zonta International järjestömme juhlavuoteen liittyvät kampanja- ja viestintäasiat. Yhdessä LUMA-keskus Suomen kanssa toteutettava ZAU -kampanja herätti jäsenissämme suurta kiinnostusta. Jäsenemme mainostivat Mikkelin alueella asiaa omilla kontakteilla ja viestintäkanavilla. Tuloksena olikin useampi ZAU-kerho hakemus Mikkelistä. ZAU-kerhot ovat 10-12 vuotiaille  tytöille tarkoitettuja tiede- ja teknologiakerhoja.  Nyt odotamme innolla toteutuuko tavoitteemme saada omalle alueelle kerho. ZAU-kampanjaa voi tukea lahjoituksilla. Lahjoituksia voi tehdä suoraan verkossa. Lahjoita nappula ja tarkemmat tiedot löytyy sivulta www.zau.fi.

Valtakunnallisesti toteutettu juhlavuoteen liittyvä some-kampanja kuukausiteemoineen innosti myös monia jäseniämme viemään eteenpäin ja ”peukuttamaan” hienoa järjestömme 100-vuotiseen historiaan liittyvää naisten ja lasten eteen tehtyä työtä. Kuukausikokousten lisäksi tutustuimme myös monitoimihalli Saimaa Stadiumiin ja pidimme perinteisen vappusiman myyntitapahtuman.

Kevään kausi päättyi kolmen kerhon yhteiseen jo perinteeksi muodostuneeseen kevätretkeen. Varkauden, Pieksämäen ja Mikkelin kerhot kokoontuivat Varkauden kerhon kutsumana Varkauteen juhlatila – Nizzaan. Kuulimme Governor Lea Helteen ajankohtaisen katsauksen piirimme tulevista tapahtumista ja juhlavuoden kulusta. Paikalla oli lisäksi korutaiteilija Jenni Rutonen hienojen perhoskorujen kanssa. Koruliike Kultapajan edustaja antoi kiinnostavia vinkkejä korujen hoitoon ja huoltamiseen.

Sisänäkymä Saimaa Stadium