Governor

Juhlimme parhaillaan satakymmenvuotista naisten ääni- ja vaalikelpoisuutta Suomessa. Naisilla on Euroopan muissakin maissa ollut jo pitkään äänioikeus. Ensimmäisissä valtiollisissa vaaleissa, joissa suomalaisilla naisilla oli oikeus asettua ehdolle, sai yhdeksäntoista naista edustajan paikan. Olemme suhteellisesti edistyneet, mutta edelleenkään naisten osuus ei ole sama kuin väestöpohja antaa mahdollisuuksia. Naisten yhdenvertaisuuteen ei myöskään ole tartuttu riittävällä tehokkuudella.
Tarvitsemme naisia päättämään asioistamme; huolehtimaan lasten ja ikääntyvien turvallisuudesta ja torjumaan perheväkivaltaa ja vähemmistöihimme kohdistuvaa syrjintää.

Tytöt ja nuoret naiset kasvavat hyviksi päätöksentekijöiksi, kun me jaksamme kannustaa heitä. Tyttöjen ja naisten pitää jatkossa myös entistä tehokkaammin uskaltaa puolustaa yhteiskuntaamme riivaavaa seksuaalisen koskemattomuuden rikkomista ja Itä-Euroopassa rehottavaa ihmiskauppaa ja siihen liittyvää elinkauppaa vastaan. Me olemme saavuttaneet välinpitämättömyydessä hälytysrajan. Nyt on ryhtiliikkeen ja missiomme mukaisen yhteistyön aika!