Matematiikka on iloinen asia

– Lapsia kannattaa tukea matematiikan pariin jo pienenä, iloisesti ja leikkien, sanoo kasvatustieteen professori, tohtori Minna Hannula-Sormunen.  Leikin varjolla  voidaan laskea vaikkapa aamulla päiväkodissa, montako kaveria on tänään paikalla tai kuinka monta punaista saapasparia eteisessä on.

Minna Hannula-Sormunen

Lohjan Zonta-kerho jakoi vuosittaisessa naisten päivän tapahtumassaan, Z-Jazzeilla, Naisen teko -kunniamaininnan iloisen matematiikan puolesta puhuvalle Minna Hannula-Sormuselle.

Sammatissa asuvan Hannula-Sormunen puhuu työkseen varhaisen, leikin kautta lähestyttävän matematiikanopetuksen puolesta. Hänen eritysalueenaan Turun yliopistossa on varhaiset matemaattiset taidot ja digitaaliset oppimisympäristöt. Hän on yksi Pikkumetsän esiopetus- ja Nallematematiikka-oppimateriaalien tekijöistä ja kannustaa matemaattisten taitojen opetteluun jo päiväkodissa.  Verkossa on tarjolla päiväkotien henkilökunnalle maksutonta, opetushallinnon rahoittaman hankkeen tuottamaa Joustavaa matematiikkaa -täydennyskoulutusta pikkumatikan eli päiväkotien matemaattisten taitojen opetteluun.

Minna Hannula-Sormusen tervehdys ja tietoa menetelmästä 

– Zonta-stipendi auttaa minua keskittymään taloustieteen graduuni, kiitti Nea Tiililä

Stipendi kannustaa tulevaa taloustieteilijää

Matemaattisten taitojen opiskeluun on lähtenyt rohkeasti myös tämän vuoden opiskelijastipendin saanut Nea Tiililä. Hän opiskelee viidettä vuottaan Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa, ja tekee graduaan aiheenaan kotitalouksien velkaantumisen riskit ja niiden vaikutus kokonaistalouteen. Tavoitteena on selvittää mm. , miten näitä riskejä ja niiden vaikutuksia voisi hillitä.

– Pitkän aikavälin tavoitteeni  on kehittyä erinomaiseksi talous- ja rahapolitiikan osaajaksi, niin että  halutessani voin kokea olevani  tarpeeksi pätevä hakemaan erittäin miesvoittoisia tehtäviä talouspolitiikan päätöksenteossa, perusteli Nea stipendihakemustaan.

ZAU-kampanjalla kannustusta matematiikan haltuun ottoon

Tämän kevään palkintomme liittyvät Zonta International -järjestön Suomen laajuiseen ZAU-kampanjaan, jonka tavoitteena on lisätä 10 – 12 -vuotiaiden tyttöjen kiinnostusta hakeutua matemaattis-luonnontieteellisille ja teknologian aloille. Näin voitaisiin oikaista vääristymää ammattien jakautumisessa miesten ja naisten aloihin. Zonta-järjestön 100-vuotiskampanja toteutetaan vuosina 2018 – 2019 yhdessä Suomen LUMA-keskuksen kanssa. Yhteistyön tuloksena perustetaan Zonta-kerhojen toiminta-aleille eri puolille Suomea ZAU-kerhoja 10-12 -vuotiaille tytöille.

Bianca Morales on lohjalais-zontille jo tuttu tunnelman luoja. Säestäjänä kitarataituri Fred Ahlberg.

 

Z-Jazzit iloisesti Bianca Moralesin tunnelmissa

Lohjan Zonta-kerhon Z-Jazzeilla  naisten päivän tapahtumana on pitkä perinne. Tänä vuonna musiikillisesta tunnelmasta vastasi todellinen jazz-lady Bianca Morales säestäjänsä Fred Ahlbergin kanssa. Illan mittaan käytiin niin Rooman ja Pariisin kuin myös iloisen Tukholman tunnelmissa. Oli mukavaa päästä itsekin laulamaan mukana!

 

 

 

 

Zonta-arpajaisten onnettarena toimi stipendiaattimme Nea Tiililä.