Tukea HOPE Lohjan hyvälle työlle

”Teemme avullasi todeksi unelmaa siitä, että lapsilla olisi Suomessa tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen”, sanotaan HOPE-järjestön sivuilla. Siihen työhön halusi Lohjan Zonta-kerho osallistua suuntaamalla Menneen ajan joulumarkkinoiden myyntuotostaan 900 euroa HOPE Lohjalle.

Vapaaehtoisvoimin pyörivä HOPE-yhdistys kerää lahjoituksina hyväkuntoisia lasten ja nuorten vaatteita, kenkiä, leluja ja urheiluvälineitä. Matalan kynnyksen apuun ovat oikeutettuja suomalaisen sosiaaliturvan varassa olevat vähävaraiset perheet.

Lapsen ja nuoren elämässä hyvä arki tarkoittaa vaateavun ohella mahdollisuuksia leikkiin ja harrastamiseen. HOPE Lohjan yhtenä tavoitteena onkin tukea perheitä jakamalla myös lahjakortteja tai lippuja elokuviin, teatteriin ja vaikkapa hampurilaisrvintolaan.  Erityisesti nuorelle on tärkeää voida tehdä mahdollisimman paljon samoja asioita kuin kaverit, kertoo HOPE Lohjan tiiminvetäjä Marju Ojanperä.

Vapaaehtoistyöntekijät Maria Grönberg ja Anne Sorri ottivat iloisina vastaan Zontien lahjoituksen. Viestin tuojana zonta Kati Petersen.

Piipahdimme HOPEn varastolla tavallisena maananti-iltana, jolloin meneillään oli vastaanotettujen tavareiden lajittelua ja toivottujen tuotteiden pakkaamista noutajia varten.

Hyvä joulumieli Lohjan menneen ajan joulumarkkinoilta

Jouluinen markkinatapahtuma Lohjan keskiaikaisella kirkonmäellä ja sen ympäristössä sytytti myös Lohjan Zonta-kerholaisten joulumielen jälleen kerran. Joulumarkkinat järjestettiin jo 27. kerran, ja mekin olemme olleet mukana hyvinkin jo parikymmentä kertaa.

Tapahtuman tuotto kohdennetaan Lohja Hope ry:n toimintaan, tuomaan mm. harrastusmahdollisuuksia varattomien perheiden lapsille.

Tänä vuonna vanhaa kirkkokenttää koristivat mahtavat lumikinokset. Päivä aloitettiin lumitöillä,  ja tunnelma oli kohdallaan niin myyjillä kuin markkinavieraillakin.

Tuote, josta kojumme tunnetaan, on Zonta-arpajaiset. Arvan ostajalle on luvassa hyviä palkintoja ja vähän jännitystäkin, sillä suurin osa voitoista on paketoitu värikkäiksi yllätyksiksi. Päävoitot ovat muhkeita herkkukoreja. Iloinen joulumieli syntyi jo yhteisessä pakkausillassa ja kertautui, kun pääsimme onnittelemaan voittajia.

Oranssi väri tuo toivoa

Marras-joulukuussa vietetään vuosittain  naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen tähtäävää Zonta Says No -kampanjaa. Lukuisten muiden naisjärjestöjen kanssa pukeudumme oranssiin väriin ja tuomme viestiämme esiin myös lähiympäristössämme sekä somessa.

Tänä vuonna teemamme näkyy näyteikkunassa Laurinkatu 45:ssä sekä pääkirjastossa, jossa kirjaston ammattilaiset nostivat esiin lähisuhde-, perhe- ja seurusteluväkivaltaa käsittelevää kirjallisuutta.

16-päiväinen kampanja alkoi Naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä 25.11., jolloin sanomalehti Länsi-Uusimaa julkaisi Zonta-kolumnin aiheesta.

Zonta-kerhon jäsenet pitävät asiaamme esillä somessa sekä omin päivityksen että jakamalla muiden Zonta-kerhojen hienoja tempauksia.

Oranssi kampanja jatkuu Lasten oikeuksien päivään eli 10.12. asti.

Oranssi näyteikkuna erottui pimeän loppusyksyn kaupunkikuvassa.

Zontat Pirjo Tepponen ja Marjaana Moring kohtasivat kulkijoita näyteikkunamme edessä. Hyviä keskusteluja syntyi.