ZI Piiri 20:N GOLFMESTARUUSKISA 2021 – nyt 30. kerran

Tervetuloa pelaamaan perinteistä ZI Piiri 20:n golfmestaruuskisaa St. Laurence Golfiin

lauantaina 18.9.2021, Kalkki-Petteri-kentällä, lähdöt alkaen klo 10.00.

Osoite St. Laurence golf, Gunnarlankatu 210, 08200 Lohja, www.stlg.fi

Pelimuoto on tasoituksellinen pistebogey-kisa, myös paras scratch-lyöntipelitulos palkitaan. Lisäksi erikoiskilpailuina lähimmäs lippua ja pisin avaus. Paras Zonta saa haltuunsa kiertopalkinnon.

Kilpailun ohessa järjestetään myös Friends-tapahtuma, johon Zontilla on mahdollisuus kutsua puoliso ja ystäviä mukaan viettämään iloista golfpäivää hyvän ja tärkeän asian edistämiseksi.

Friends-tapahtuman osallistujat ovat mukana arvonnassa, jossa palkitaan onnettaren nostamat nimet.

Maksu kisaan ja Friends-tapahtumaan on 65 €/osallistuja. Maksuun sisältyy lounas pelin jälkeen. Maksusta lahjoitamme 20 €/osallistuja Zonta-järjestön naisiin kohdistuvan väkivallan vastustamiseen.

Ilmoittautuminen kilpailuun osoitteella pirkko.sandberg@bonava.com viimeistään 10.9.2021 mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä kerro nimesi, Zonta -kerhosi, kotiseurasi ja tasoituksesi.

Huolehdithan myös yllä mainitut ilmoittautumiset (nimi, kotiseura, tasoitus), puolisosta tai ystävistäsi, kenet olet kutsunut mukaan tapahtumaan.

Maksu (65 €/osallistuja) tulee olla maksettuna viimeistään 10.9. mennessä Lohjan Zonta -kerho Ry:n tilille FI24 4006 0010 3233 23.

Lisätietoja: Arja Ekdahl p. 0400-818265 / Pirkko Sandberg p. 050 527 5908

Tervetuloa viettämään hauska golfpäivä koronatauon jälkeen rennossa seurassa!

Lohjan Zonta -kerho Ry:n kisajärjestelytiimi Arja, Liisa ja Pirkko

Ilmastonmuutos on tasa-arvokysymys

Tänä kesänä on Suomessa rikottu lämpöennätyksiä jo monta kertaa. Mukavaa lomailijoille ja lämpimistä kesäilloista nauttiville – mutta samalla pelottavaa.

Ihan kaikille ei viikosta toiseen jatkuva helle ole pelkkää iloa. Se kuumentaa kodit ja

Länsi-Uusimaan-lehti julkaisi viereisen tekstin Kirjoittajavieras-palstallaan 9.7.2021.

työpaikat, kuivattaa viljelyksiä ja kypsyttää sadon liian nopeasti. Emme ole yksilöinä emmekä yhteiskuntana tottuneet uusiin olosuhteisiin, joista on todennäköisesti tulossa jokavuotisia. Nyt mietitäänkin kuumeisesti, vieläkö ehdimme muuttaa asioiden kulkua, edes vähän – vai jääkö tehtäväksemme vain sopeutua väistämättömiin muutoksiin.

Suomessa riittää vettä ja meillä on keinoja helpottaa ihmisten oloa viilentämällä tiloja. Suuressa osassa maailmaa kuumuus ja kuivuus huonontavat elämisen mahdollisuuksia jo nyt enemmän kuin meillä, ja tilanne pahenee.

Maailmanlaajuinen Zonta-järjestö, Zonta International, haluaa vahvistaa tasa-arvon ja  ihmisoikeuksien näkökulmaa taistelussa ilmastokriisin seurauksia vastaan. Elinehtojen muuttumisen seuraukset ovat suuria täällä, mutta erityisen vakavia seuraukset ovat kehittyvien maiden köyhimmille ja haavoittuvimmille ihmisille.  Maailman murroksissa ovat naiset ja tytöt aina olleet suurimpia kärsijöitä, niin myös ilmastonmuutoksen seurauksissa.

Kesäkuussa julkaisemassaan julkilausumassa Zonta-järjestö vetoaa kaikkiin maihin, jotta ne ryhtyisivät toimiin ilmastonmuutosten seurauksien ehkäisemiseksi. Itse muutoksen torjuntatoimien järjestö korostaa työtä naisten ja tyttöjen aseman parantamiseksi kaikin keinoin. Muutoksessa tarvitaan naisten ja lasten tarpeiden huomioon ottamista kaikissa taloudellisissa päätöksissä ja naisten ottamista mukaan kaikkeen päätöksentekoon. Siihen sisältyvät lasten ja vanhusten hyvinvointipalvelut, ammatillisen eriytymisen ehkäiseminen, palkkatasa-arvo ja tasa-arvo lain edessä. Tyttöjen koulutus on edelleen avain kysymys maailman köyhimmissä maissa, ja sen edistämiseksi Zontat tekevät työtä.

 

Riitta Lehtonen, puheenjohtaja
Lohjan Zonta-kerho ry

Lue koko lausuman tiivistelmä

Kesäretkestä voimaa uuteen Zonta-kauteen

Lohjan Zonta-kerho päätti Zonta-kauden 2020-2021 rennosti Karnaisten korven luontopolulla. Päättynyt kausi oli sopeutumista ja uusien

Sorvalammen rannalla nautittiin luonnosta ja jutustelusta.

toimintatapojen etsintää. Nyt levätään ja kerätään voimia alkaneen toimintavuoden aktiviteetteihin.

Kerhon perinteisiin kuuluu vuoden toiminnasta palauttava kesäretki kauden päätteeksi. Koronavuoden etätapaamisten jälkeen retken parasta antia oli kuulumisten vaihto ja rupattelu kasvokkain. Jylhä luonto – hyttysineen –  toi tapaamiselle hyvät puitteet.

Syyskausi alkaa elokuussa, jolloin ensimmäinen näkyvä ulostulo on osallistuminen Sydänpiirin toritapahtumaan 25.8.2021. Tervetuloa kirpputorille ja Zonta-arpajaisiin.

Hyvää kesää kaikille!

Nuotion äärellä jutusteltiin tärkeät ja vähemmän tärkeät yhteiset asiat.