Kesäretkestä voimaa uuteen Zonta-kauteen

Lohjan Zonta-kerho päätti Zonta-kauden 2020-2021 rennosti Karnaisten korven luontopolulla. Päättynyt kausi oli sopeutumista ja uusien

Sorvalammen rannalla nautittiin luonnosta ja jutustelusta.

toimintatapojen etsintää. Nyt levätään ja kerätään voimia alkaneen toimintavuoden aktiviteetteihin.

Kerhon perinteisiin kuuluu vuoden toiminnasta palauttava kesäretki kauden päätteeksi. Koronavuoden etätapaamisten jälkeen retken parasta antia oli kuulumisten vaihto ja rupattelu kasvokkain. Jylhä luonto – hyttysineen –  toi tapaamiselle hyvät puitteet.

Syyskausi alkaa elokuussa, jolloin ensimmäinen näkyvä ulostulo on osallistuminen Sydänpiirin toritapahtumaan 25.8.2021. Tervetuloa kirpputorille ja Zonta-arpajaisiin.

Hyvää kesää kaikille!

Nuotion äärellä jutusteltiin tärkeät ja vähemmän tärkeät yhteiset asiat.

 

 

 

 

 

Lohjan Zonta-kerho järjestää Zonta-golfin mestaruuskisan syyskuussa 2021

Lohjan Zonta-kerho järjestää  Zonta-golfin mestaruuskisan tulevana syksynä eli 18.9.2021. Kerhoille lähetetään tarkemmat tiedot kesän aikana.

Jäsenemme Arja Ekdahlin menestyksekkäästä kisasta vuonna 2019 seurannut  iloinen velvoite oli tarkoitus täyttää jo viime vuoden keväällä,  mutta toisin kävi.

”Uskomme, että syksyllä voimme vihdoin toivottaa Zonta-golfaajat ja pelistä kiinnostuneet tervetulleiksi Lohjalle, sanoo järjestelytiimiä vetäjänä toimiva Arja Ekdahl.

 

Lohjan Zonta-kerhon stipendi kuudelle yläasteen oppilaalle

”Elämäniloinen, myönteinen, ottaa toiset huomioon ja pitää huolen siitä, että kaikki otetaan mukaan. Hän ei koskaan ajattele, että jonkun seura olisi noloa.”  Luonnehdinnat kuvaavat Lohjan Zonta-kerhon tämänvuotisia koululaisstipendiaatteja.

Lohjan Zonta-kerho jakaa vuosittain stipendin yhdelle esimerkilliselle tytölle kullakin kaupungin yläasteella. Stipendien saajat valitaan kouluissa, ja Zonta-kerhon asettamien ehtojen mukaisesti he ovat hyviä luokkahengen ylläpitäjiä, luovat ympäristöönsä ja ympärillään oleville hyvää mieltä ja taistelevat kiusaamista ja ilkeyttä vastaan.

Stipendin saivat Fanny Määttä (Källhagens skola), Emma Kallio (Järnefeltin koulu), Silja Tiittanen (Nummen yhtenäiskoulu), Milena Nurmi (Anttilan koulu), Pinja Heikkilä (Harjun koulu) ja Vienna Wesanko (Mäntynummen koulu).

koululaisstipendiaatit 2021

Naistenpäivän juhlan sijaan stipendit jaettiin tällä kertaa ulkona raikkaassa kevättuulessa.

 

Vienna Wesanko, Mäntynummen koulu.

Palkituista mallia kaikkeen yhteiseen

toimintaan

Koulujen rehtoreiden kommentit koulujensa valinnoista kuvaavat hyvin, miksi juuri nämä ehdokkaat oli valittu. Alla muutamia poimintoja , Zonta-henkeen sopivista perusteluista:

”Hän on elämäniloinen, myönteinen ja aina toiset

Emma Kallio, Järnefeltin koulu.

huomioon ottava nuori. Hän tulee toimeen kaikkien

Silja Tiittanen, Nummen yhtenäiskoulu

kanssa ja löytää sovun konfliktitilanteissakin.”

”Hän on aina reilu ja ystävällinen ihan kaikille, hän ei koskaan ajattele, että jonkun seura olisi noloa. Hän pitää huolen, ettei kukaan jää yksin ja menee rohkeasti pyytämään mukaan, jos huomaa jonkun olevan yksin.”
”Hän on havainnoinut kouluympäristöä kiusaamisen näkökulmasta ja tuonut esille esimerkiksi bussipysäkille kirjoitetut ilkeät viestit ja toivonut niiden

puhdistamista.”

Lohjan Zonta-kerhon stipenditoimikunnan puheenjohtaja Annette Ruti ja toimikunnan jäsen Pirjo Silvennoinen jakoivat stipendit.

Fanny Määttä käy Källhagenin koulua.

Milena Nurmi, Anttilan koulu.

Pinja Heikkilä, Harjun koulu.