Zonta-golfmestaruuskisa siirtyy vuodelle 2021

Lohjan Zonta-kerho on päättänyt peruuttaa toukokuuksi suunnitellun Zonta-golfin mestaruuskisan ja siirtää tapahtuman vuodella eteenpäin. Kisa oli tarkoitus pitää toukokuun 23. päivänä Lohjalla, ja valmistelut olivat jo pitkällä.

”Mietimme pitkään, voisimmeko siirtää kisan loppukesälle, mutta päädyimme kuitenkin siirtämään kisan vuodella eteenpäin.  Kisan järjestäminen loppukesällä olisi monistakin syistä hankalaa eikä tuottaisi optimaalista lopputulosta”, kertoo Lohjan Zonta-kerhon Arja Ekdahl. Viime vuoden Zonta-golfin voittajana hän ja Lohjan kerho ovat seuraavan kisan vastuullisia järjestäjiä.

Uskomme, että vuoden kuluttua elämme niin Suomessa kuin koko maailmassa jälleen normaalia arkea, ja voimme toivottaa Zonta-golfaajat ja pelistä kiinnostuneet tervetulleiksi Lohjalle

Toimintarahaa Lohjan Nummitytöille

Lohjan Nummitytöt

Partiolippukunta Lohjan Nummitytöt teki talvisen yöretken metsään helmikuun viimeisenä päivänä.

Nummarit rymyää, metsässä lymyää, säässä kuin säässä, vaikka varpaat jäässä! 

Näin lukee partiolippukunta Lohjan Nummityttöjen nettisivuilla. Teksti tuntui mitä osuvimmalta karkauspäivänä, kun Lohjan Zonta-kerholla oli ilo vierailla pikku pakkasessa Lohjan Nummityttöjen talvileirillä Lohjan Partioniemessä. Asiana oli toimittaa perille viime joulumarkkinoiden tuotto hetkellä, jolloin koolla oli mahdollisimman monta lippukunnan jäsentä.

Ja siellähän heitä oli, nuotion äärellä järven rannalla. Takana oli puolijoukkueteltassa vietetty yö, illan saunomiset, joillakin jopa pulahdus hyhmäiseen järveen. Edessä vielä omenajahtia metsässä ja sen jälkeen saaliin paistamista nuotiolla.

Yli satavuotias lippukunta

Vuonna 1918 perustettu lippukunta oli mitä osuvin kohde Zonta-kerhon lahjoitukselle.
– Partiolaisuus, kuten Zonta-toimintakin on maailmanlaajuista, ja partiossa opitaan kädenkaitoja, luovuutta ja vastuullisuuta, tehdään asioita yhdessä ja toinen toistaan tukien ja kannustaen, totesi Lohjan Zonta-kerhon puheenjohtaja Riitta Lehtonen luovuttaessaan komean shekin lippukunnalle.

Joulumarkkinoiden tuotosta kolmannes lahjoitettiin Zonta Internationalin Let Us Learn Madagaskar -hankkeelle. Siitä enemmän täällä.

Muotia ja Musiikkia Naistenpäivänä

Lohjan Zonta-kerhon Naistenpäivästä sukeutui moni-ilmeinen, iloinen iltapäivä. Sunnuntaille osuneen Naistenpäivän innostamina aikaistimme perinteistä kevätmuotitapahtumaamme ja toimme mukaan upean nuoren naisen, Ina Forsmanin, konsertin.

Ina Forsman ja bändi

Ina Forsman laulaa jazzia ja bluesia tunteella.

Lohjalaisten ja lähiseudun liikkeiden keväiset asut ja yrittäjien hyvän mielen tori keräsivät Laurentius-saliin runsaasti yleisöä. Tuttuun tapaan tarjolla oli  lasillinen kuohuvaa tervetuliaisiksi, ja myös suosittu käsilaukkukirppis oli kukkuroillaan ihania laukkuja. Luultavaa on, että osa yleisöstä tuli paikalle myös juontajamme Tomi Tuomisen vuoksi.

Stipendiaatti Anniina Pakkasmaa

Ympäristöasioihin perehtyvä tuleva insinööri Anniina Pakkasmaa sai Zonta-stipen

Kiitosta hienoille naisille ja tytöille

Kevätmuodin katselmuksen ja Ina Forsmanin upean konsertin lisäksi jaoimme Naisen teko -kunniamaininnan Jonna Kataiselle, lohjalaiselle naiselle, joka on jo vuosien ajan organisoinut apua vähävaraisille perheille. Poikansa omaishoitajana toimiva Jonna on toiminnallaan osoittanut, että kun on aitoa tahtoa auttaa, keinoja kyllä löytyy.

Nuoren opiskelijanaisen stipendin sai kymmenen hakijan joukosta Anniina Pakkasmaa. Hän on tuleva insinööri (AMK), jonka opiskelee Metropolia Ammattikorkeakoulussa tekniikan insinööriksi energia- ja ympäristötekniikan koulutusohjelmassa. Haku suunnattiin tällä kertaa henkilölle, joka toiminnallaan ja työllään edistää ympäristöarvoja ja ilmastonmuutoksen torjuntaa. Anniinan keskittyy opinnoissaan kierto- ja biotalouteen sekä ympäristönhallintaan ja vesiensuojeluun.

Palkitut yläkouluikäiset tytöt

Kunkin lohjalaisen yläkoulun valitsema nuori tyttö sai stipendin.

Kerhomme jakaa vuosittain 100 euron kannustusstipendit esimerkillisille yläkouluikäisille tytöille, yhden kullekin Lohjan kuudesta yläkoulusta. Tällä kertaa stipendin saivat Alis Selimova Anttilan koulusta, Ella Kauranen Mäntynummen yhtenäiskoulusta, Odessa Holmberg Källhagenin koulusta, Venla Virtanen Nummen yhtenäiskoulusta, Nea Moisio Harjun koulusta ja Oona-Sofia Holm Järnefeltin koulusta.

Valinnan tekevät kunkin yläkoulun opettajat, ja kriteerien mukaan he toimivat ympäristössään jyvän luokkahengen luojina ja kiusaamista vastaan.

Kiitos yhteistyökumppaneille

Omenatyttö Elvi Läntinen

Lohjan Omenatyttö Elvi Läntinen oli mukana sekä mallina että kertomassa Zonta-toiminnasta ständillämme.

Lohjan Zonta-kerho kiittää mukana olleita! Ilman yleisöä ja kaikkia yhteistyökumppaneita sekä hauska yhdessäolo että varojen kerääminen kohteisiimme olisi jäänyt haaveeksi.

Tärkeä rooli oli muotinäytökseen osallistuneilla yrityksillä, joita olivat Putiikki Bra, Your Face, Sokos, Sinikka Nikander, Joentaus, Ritu/Rica Wear, Mekkoateljee Finland, Team Sportia sekä Optikko Nyman Synsam, Opti-Mikko ja SilmäSet.
Yhtä tärkeä osa vilkasta kokonaisuutta olivat hyvinvointitorin osallistujat Anna Desing/Anna Nyberg, Gambridge-valmentaja Mervi Leppä, Erotiikkaherkkukauppa Johanna Palenius, HomCare Finland Oy/Pirjo Liitsola, Kauneuden Taikahelmi/Saija Niskanen-Schnur, Kunto ja terveys 50, Luksian kosmetologiopiskelijat, Mandaram Oy/Maarit Lintukorpi, Mekkoateljee Finland, Malanka kosmetiikka/Maaret Ahonen-Bogdanoff, Mary Kay/Elina Kukkasjärvi ja Sofia Lindfors, Mittapiste/Pirjo Suonio, Tähtihoito/Taina Hellsten, T:mi Elonjoy/MInna Elo, Nu Skin/Tuula Ala-Pietilä, 4Organic Oy/Hanna Autio, Omenakylän koti- ja puutarhapalvelu/Tarja Lahtinen, Oriflame/Soili Nevalainen ja Marjatta Hämäläinen, Tahtoni/Anna-Maija Trygg, VillaCOCO/Outi Wahlberg sekä Wellbeing You Hyvinvointipalelut/Leena Tähtinen.

Lisäksi tapahtumaamme tukivat Lounea, Kampaamo Marja, Kukkahuone Verona, Kahvila Carnevale, Konditoria-kahvila St.Honore, Salon Klipsi,Interfire, Muotolevy, Lohjan 1. Apteekki, , Länsi-Uusimaa, Ilona ja Onni -liikuntakeskus sekä Lohja Spa & Resort, Luksia, Liikuntapalvelu Tasapaino, Lohjan Painotuote sekä The Kirppis.

Juontaja Tomi Tuominen

Tänään Lohjalla Zontien kanssa, huomenna Meksikossa ralliselostajana. Tomi Tuominen otti yleisönsä tässäkin roolissa.

Loppukavalkadi

Kiitos yleisölle, kiitos kaikille osallistujille!

Kuhinaa hyvinvointitorilla