KULTTUURIKAUPUNKIMME  LIEKSA

 

Luonnonkaunis  Lieksa – Kolin kaupunki on kulttuurikaupunki. Musiikin ystävät kokoontuvat kesällä maailman vaskimusiikin pääkaupunkiin Lieksan vaskiviikoille ja Monola-viikolle runsain joukoin. Monola-viikko ja Monola-gaala ovat kunnianosoitus täällä vaikuttaneille kareliaaneille. Siksi heinäkuisen viikon aikana soi Lieksassa kansallissäveltäjämme Jean Sibeliuksen musiikki. Aino ja Jean Sibeliuksen kunnostetusta hääaitasta Pielisen rannalla odotetaan uutta kansainvälistä kulttuurikohdetta.

Suomen toiseksi suurimmassa ulkomuseossa Pielisen museossa pääsee ajassa taaksepäin juurilleen. Professori Eva Ryynäsen suunnittelemassa kirkossa  ja ateljeessa taiteilijaprofessorin herkät puuveistokset ovat katsojan ihailtavina.  Kirkkopuistossa on arkkitehtien professori Reima Pietilän ja Raili Pietilän suunnittelema kirkko, jonka kupoli tervehtii tulijaa sankarihautojen vieressä.

Mens sana in corpore sano – terve sielu terveessä ruumiissa- toteutuu hyvin kulttuurikaupungissamme. Kaupungissamme arvostetaan monenlaisia taidemuotoja, mikä näkyy taidenäyttelyjen, teattereiden ja musiikkiesitysten runsautena etenkin kesäisin.

Liikuntakulttuurin saralla toimintaa on vaikka jakaa isoimmille kaupungeille: loistavat hiihtoladut, Kolin jäätie luistinratoineen, vaelluspolut, Uimahalli,  Jäähalli, tenniskentät ja kohta urheilutalo.

Tervetuloa käymään tai olemaan!

Kirjoittajan huomautus …. muuta Lieksaan!!!!