Ulla Taipaleelle Lahden Zonta-kerhon Helmi-tunnustus

Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyöntekijä Ulla Taipaleelle on myönnetty Lahden Zonta-kerhon Helmi-tunnustus 6.3.2019. Helmi-tunnustus myönnetään rohkeasta ja näkyvästä toiminnasta naisten ja tyttöjen aseman edistämiseksi.

– Vuosittain myönnettävällä Helmi-tunnustuksella haluamme edistää kansainvälisen Zonta-järjestön työn tunnettuutta ja tavoitteita. Zonta Internationalin tavoitteena on parantaa naisten juridista, poliittista, taloudellista, koulutuksellista, terveydellistä ja ammatillista asemaa sekä maailmanlaajuisesti että paikallisesti. Lahden Zonta-kerho tukee kansainvälisiä Zonta Internationalin hankkeita lahjoituksin, ja paikallisesti olemme tukeneet mm. Lahden Ensi- ja turvakotia, kertoo Lahden Zonta -kerhon puheenjohtaja

Ulla Taipale on ansioitunut erityisesti pitkäjänteisessä maahanmuuttajatyössä. Ulla osaa kuunnella vaikeista oloista paenneita ja neuvoa heitä vieraassa ympäristössä.

-Etenkin erilaisista kulttuureista ja yhteiskuntaoloista tulleiden naisten ja tyttöjen perehdyttäminen suomalaiseen yhteiskuntaan ja elämäntapaan vaatii auttajalta syvällistä ymmärrystä muuttajien kulttuurisesta taustasta. Ullan tapa kohdata kanssaihmiset kunnioittavasti ja sydämellisesti on tehnyt hänestä pidetyn ja arvostetun niin asiakkaiden kuin yhteistyökumppaneidenkin silmissä. Tilanteissa, joissa ihminen on syystä tai toisesta jäänyt muiden palveluiden ulkopuolelle, Ulla on ollut valmis työskentelemään väsymättömästi hädänalaisen auttamiseksi. Ystävällinen, lämmin, jalat maassa, oikeudenmukainen, näillä sanoilla Ullaa kuvataan, perustelee Marja Koivula.

Ulla Taipale on työskennellyt maahanmuuttajien kanssa 1990-luvulta alkaen, ensin Nastolan seurakunnassa ja vuodesta 2004 Lahden seurakuntayhtymässä. Hän on toiminut myös Loviisan kaupungin pakolaiskoordinaattorina vuonna 2016 kaupungin ottaessa ensimmäiset kiintiöpakolaiset. Taipale valmistui Lahden diakoniaopistosta vuonna 1983.