Kampanjointia Pelicansin pelissä

Kerholaiset pääsivät 1.12.2018 Pelicans-Kärpät jääkiekko-ottelun erätauolla kertomaan, kuinka jokainen voi olla mukana torjumassa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa.

16 päivää aktivismia naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi

YK on julistanut marraskuun 25. päivän kansainväliseksi naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamispäiväksi. Siitä alkaa 16 päivää aktivismia, johon monet järjestöt, myös Zonta International, osallistuu. Aktivismipäivät päättyvät 10. joulukuuta ihmisoikeuksien päivänä.

70 prosenttia kaikista maailman naisista joutuu väkivallan uhriksi elinaikanaan. Väkivalta voi olla fyysistä, seksuaalista tai psyykkistä. Raiskaukset ja seksiin pakottaminen, pakkoavioliitot, ihmiskauppa, ympärileikkaukset ja lapsiavioliitot ovat kaikki väkivallan muotoja.  YK:n järjestöt ovat käynnistäneet kampanjan ”Maailma oranssiksi” #OrangeTheWorld lopettamaan tyttöihin ja naisiin kohdistuvan väkivallan.  Ympäri maapallon käytämme oranssia kiinnittääksemme  huomiota väkivaltaan, joka loukkaa tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia.

”Riko hiljaisuus. Kun näet naisia ja tyttöjä vastaan kohdistuvaa väkivaltaa, älä pysy sivussa. Toimi.” – Ban Ki-moon, YK:n edellinen pääsihteeri

Kuvittele maailma ilman tyttöihin ja naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Kuvittele maailma ilman väkivaltaa. Sellaisen maailman me haluamme.