Zonta says NO to Violence Against Women 25.11.-10.12.2021 / Kansainvälinen naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen päivä 25.11.

Kuopiossa naisjärjestöt, Zonta-kerhot Kuopio I ja Kuopio II, Kuopion Soroptimistiklubi ja Savon Nytkis kampanjoivat yhteisvoimin. Kampanjointi liittyy laajempiin kampanjoihin: Orange The World/Oranssit päivät (UN Women) ja Zonta says NO to Violence Against Women (Zonta International) sekä teemaan Valoa ei väkivaltaa (Kansallinen väkivaltaobservatorio).

Näyttely Älä sulje silmiäsi väkivallalta – yhdessä väkivaltaa vastaan 

Zonta Says NO -aineiston pohjalta Zonta-kerhot Kuopio I ja Kuopio II sekä Kuopion Soroptimistiklubi ja Savon Nytkis toteuttavat Naisten kokemaa lähisuhdeväkivaltaa valottavan näyttelyn. Näyttely on nähtävillä 25.11.-10.12.2021 Kauppakeskus Aapelissa.


Lisätietoa kampanjasta mm. kerhomme fb-sivulla sekä Zonta International Piirin 20 sivuilta.

Oransseilla valaistuksilla kampanjaan kanssamme osallistuvat:

  • Kuopion musiikkikeskus, oranssi valaistus 25.11. klo 16.00 alkaen aamuyölle
  • Kuopion kaupunginteatteri, oranssi valaistus viikon ajan 25.11. – 1.12., valo syttyy hämärän tullen
  • Kuntolaakson uimahalli, oranssi valaistus 25.11., illalla
  • Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksen Lentoon-teos, oranssi valaistus 25.11. koko päivän kestäen puoleen yöhön.

   

Kuopion kaupunginkirjasto on mukana kampanja-ajan kestävän kirjanäyttelyn muodossa – oranssikantisia sekä sisällöltään teeman sopivia kirjoja on esillä sekä kampanjamme posteri- ja esiteaineistoa.

Siskotyttö ja Veljmies -patsaat puetaan oransseihin kaulahuiveihin ajalle 24.11. – 26.11.2021. Huivit laittaa Kuopion Soroptimistit.