Kuopio I Zonta-kerho

Me Kuopio I Zonta-kerhon jäsenet olemme osa kansainvälistä Zonta-järjestöä ja haluamme omalta osaltamme edistää naisten ja tyttöjen asemaa niin Kuopiossa kuin myös valtakunnallisesti ja maailmanlaajuisesti.


Hyväntekeväisyyskirpputori Lyseolla Ukrainan hyväksi

The war in Ukraine has been devastating and shocking news has reached the world. Ukrainians need help in many ways. People suffering from the consequences of war were in our minds when Zonta Club of Kuopio1 together with the local Kuopio Lyseo IB students organized a flea market for fundraising.

Our donation has been sent to our contacts who arrange professional training for treatment of war trauma in Ukraine. Daily online therapy sessions are also hold for people suffering from war trauma. We hope our contribution will help in teaching of psychologists and psychotherapists as well as increasing the number of therapy sessions.

Kiitos kaikille teille, jotka olitte ostoksia tekemällä kasvattamassa tulostamme ja mahdollistamassa lahjoitustamme sotatraumojen hoitoon ja terapeuttien koulutukseen Ukrainassa.

Marja Meurman,
The President of Zonta Club of Kuopio 1 in Finland

Kirpputori Lyseolla 1.-2.4.2022


Zonta-kerho Kuopio I toteuttaa Hyväntekeväisyyskirpputorin yhdessä Kuopion Lyseon IB-lukiolaisten kanssa.
Tuoton ohjaamme lyhentämättömänä kontaktiemme kautta Ukrainan sodan uhrien auttamiseen.
Myynnissä on hyvää tavaraa kaikenikäisille, mm. vaatteita, kenkiä, koruja, astioita, kirjoja, leluja, kodin tekstiilejä.

Kirpputorille käynti Lyseon Kauppakadun puoleisesta ovesta.

Myymättä jääneet tavarat lahjoitamme Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksen Aarre Kirpparille.

Kansainvälinen naistenpäivä 8.3.2022

7.3.-22 Kerhokokouksen jatkoilla ja Naistenpäivän etkoilla zonta-toimintaa ideoiden ja ystävyyttä jakaen.


Miten zontat tukevat Ukrainaa

Zonta Int´l Piirin 20 Governor Raisa Valve, Miten zontat tukevat Ukrainaa

Katso: LINKKI Governorin kirjeeseen 3.3.2022

Zontan Young Women in Public Affairs-stipendin haku on käynnissä!

Piiri 20:n stipenditoimikunnan puheenjohtaja Marja Manninen-Ollberg kannustaa kerhoja etsimään 16-19-vuotiaita yhteiskunnallisesti aktiivisia nuoria naisia hakijoiksi Zontan Young Women in Public Affairs-stipendille.

YWPA-stipendi 2022 esite

Voit 14.3.2022 mennessä lähettää vinkkejä sopivista stipendiaateista kerhomme sähköpostiin: kuopio1(at)zonta.fi.

 

 

 

Zonta says NO to Violence Against Women 25.11.-10.12.2021 / Kansainvälinen naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen päivä 25.11.

Kuopiossa naisjärjestöt, Zonta-kerhot Kuopio I ja Kuopio II, Kuopion Soroptimistiklubi ja Savon Nytkis kampanjoivat yhteisvoimin. Kampanjointi liittyy laajempiin kampanjoihin: Orange The World/Oranssit päivät (UN Women) ja Zonta says NO to Violence Against Women (Zonta International) sekä teemaan Valoa ei väkivaltaa (Kansallinen väkivaltaobservatorio).

Näyttely Älä sulje silmiäsi väkivallalta – yhdessä väkivaltaa vastaan 

Zonta Says NO -aineiston pohjalta Zonta-kerhot Kuopio I ja Kuopio II sekä Kuopion Soroptimistiklubi ja Savon Nytkis toteuttavat Naisten kokemaa lähisuhdeväkivaltaa valottavan näyttelyn. Näyttely on nähtävillä 25.11.-10.12.2021 Kauppakeskus Aapelissa.


Lisätietoa kampanjasta mm. kerhomme fb-sivulla sekä Zonta International Piirin 20 sivuilta.

Oransseilla valaistuksilla kampanjaan kanssamme osallistuvat:

  • Kuopion musiikkikeskus, oranssi valaistus 25.11. klo 16.00 alkaen aamuyölle
  • Kuopion kaupunginteatteri, oranssi valaistus viikon ajan 25.11. – 1.12., valo syttyy hämärän tullen
  • Kuntolaakson uimahalli, oranssi valaistus 25.11., illalla
  • Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksen Lentoon-teos, oranssi valaistus 25.11. koko päivän kestäen puoleen yöhön.

   

Kuopion kaupunginkirjasto on mukana kampanja-ajan kestävän kirjanäyttelyn muodossa – oranssikantisia sekä sisällöltään teeman sopivia kirjoja on esillä sekä kampanjamme posteri- ja esiteaineistoa.

Siskotyttö ja Veljmies -patsaat puetaan oransseihin kaulahuiveihin ajalle 24.11. – 26.11.2021. Huivit laittaa Kuopion Soroptimistit.

Syyskauden 2021 kuukausikokouksia

Olemme vihdoin syksyllä 2021 pystyneet toteuttamaan joitakin jo pidempään ohjelmassa olleita mutta Covid-19 -pandemian vuoksi siirtyneitä vierailuja. Syyskuussa vierailimme taiteilija Ritva-Liisa Pohjalaisen kotigalleriassa Kuopiossa.


Kiitos emännälle ja isännälle lämmintunnelmaisesta ja mieleen painuneesta illasta.

Marraskuun kokouksen pidimme Kuopion kaupunginkirjastolla. Kokouksemme päätteeksi olimme järjestäneet Minna Canth aiheisen lukupiirin. Taas kerran saimme todeta miten sinnikäs ja vahva, mutta samalla aikaa myös herkkä, tyttöjen ja naisten oikeuksien esitaistelija kaupungissamme on elänyt. Täältä käsin hän on näytelmiensä, kirjojensa ja laajan kirjeenvaihtonsa kautta vahvasti vaikuttanut myös valtakunnalliseen keskusteluun, aina päätöksentekoon asti.


Kiitokset Johanna Vuorinteelle ajatuksia herättäneestä alustuksesta ja aktiivisen keskustelun johdattelusta. (Kuvassa Johanna Vuorinne ja puheenjohtajamme Marja Meurman.)