MYÖS SÄHKÖINEN YLIMÄÄRÄINEN PIIRIKOKOUS 25.4.2020 PERUTAAN

Valitettavasti kevätseminaari ja ylimääräinen piirikokous joudutaan perumaan kokonaisuudessaan, poiketen 25.3.2020 tiedotteesta. Piirihallitus oli loppuun asti toiveikas, että piirikokous olisi voitu järjestää kutsumalla kerhojen edustajat sähköiseen kokoukseen 30 päivää ennen ko. ajankohtaa.

Piirihallitus katsoi kuitenkin tärkeäksi tarkistaa asia yksityiskohtaisesti, onhan kyseessä historiamme ensimmäinen kokemuksemme tällaisesta tilanteesta. Pyysimme lausunnon yhdistyslakiin paneutuneelta lakimieheltä ja hän vahvisti, että omissa säännöissämme oleva ehto kokouskutsun toimittamisesta 60 päivää ennen kokousajankohtaa koskee myös ylimääräistä piirikokousta. Tuo ajanlaskenta nollautui kokoustyypin muuttuessa fyysisestä sähköiseen.

Ylimääräisen piirikokouksen asiat siirretään Porin piirikokouksen asialistalle.

Toivottavasti noin kuukauden kuluttua saamme nauttia keväisestä säästä ja auringonvalosta -epidemia päihitettynä! Viikonloppu vapautui näin johonkin muuhun mukavaan ja tärkeään askareeseen.

Sydämellinen Kiitos mielenkiinnostanne kevätseminaaria ja ylimääräistä piirikokousta kohtaan!

Tapaamisiin viimeistään Porissa!

Varkaudessa 27.3.2020

Lea Helle
Governor 2018-2020
Zonta International Piiri 20 ry

IISALMEN KEVÄTSEMINAARI PERUUNTUU COVID-19 EPIDEMIAN SEURAUKSENA

Oma ja läheistemme terveys ja hyvinvointi on tänä poikkeustilan aikana erityisen korostetusti jokaisen yksilön vastuu.
Piirihallitus ja kevätseminaaritoimikunnan puheenjohtaja Sirpa Kärkkäinen päättivät eilen 24.3.20 piirihallituksen kokouksessa yksimielisesti peruuttaa 24.-26.4.2020 kevätseminaarin Kylpylähotelli Runnin tiloissa. Kevätseminaariin ilmoittautuneita oli noin 110 jäsentä, joista noin 40 oli lupautunut toimimaan kerhonsa delegaattina.

Kylpylähotelli Runni peruu tehdyt huonevaraukset automaattisesti, eli Sinun ei tarvitse perua hotellivaraustasi Runnilla. Se perutaan hotellin toimesta kuluitta. Kevätseminaarin osallistumismaksut korvataan täysimääräisesti Iisalmen kerhon toimesta.

Jos kerhon delegaatti on ehtinyt varata matkaliput osallistuakseen ylimääräiseen piirikokoukseen, matkakulukorvaus suoritetaan delegaatille kuitteja vastaan kuten yleensä piirikokouksen jälkeen, siltä osin kuin matkalipusta ei saada hyvitystä. Matkakulukorvaus maksetaan delegaatille huhtikuun aikana. Delegaatille lähetetään hakulomake ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen ja se pyydetään palauttamaan 6.4.2020 mennessä. Tarkkailethan siis
postiasi!

Muille ilmoittautuneille kerhojen jäsenille ei voida korvata matkakulukorvausta peruutuksesta johtuen. Neuvomme tarkistamaan henkilökohtaisen matkavakuutuksen ehdot mahdollisten korvausten osalta.

Piirihallitus kutsuu ylimääräisen piirikokouksen koolle la 25.4.2020 klo 16:00 sähköistä tietoliikenneyhteyttä käyttäen. Sähköiseen kokoukseen osallistuvat kerhojen äänivaltaiset delegaatit ja piirihallitus. Luotettava toimivuus ja samanvertaisuus kokouksessa varmistetaan.
Kokousmateriaalit ovat nähtävissä Piirin verkkosivuilla.

Tapahtuman peruuttaminen keväisessä Iisalmessa ja 100-vuotisjuhlakauden päätteeksi on valitettavaa, mutta yhteinen etu vaatii toimenpiteitä. Toivotan teille kaikille arvokkaille Zontasisarille hyvää terveyttä ja onnellista tulevaa!

Varkaudessa 25.3.2020

Lea Helle
Governor 2018-2020
Zonta International Piiri 20 ry.

ZONTA INTERNATIONAL PIIRI 20

KEVÄTSEMINAARI JA YLIMÄÄRÄINEN PIIRIKOKOUS

IISALMEN RUNNILLA
24.- 26.4.2020

Nainen – kestävän kehityksen voima

Miten omilla toimillamme voimme tehdä maailmastamme paremman?

Ohjelma eng |PDF korj. 19.2.|
Ohjelma fin | PDF korj. 19.2.|

Tervetuloa kevätseminaariin sekä  ylimääräiseen piirikokouksen

Tervetuloa keväiseen kauniiseen luontoympäristöön Iisalmen Runnille viettämään viikonloppua kevätseminaarin merkeissä! Ohjelma tarjoaa meille virkistystä ja voimaantumista työteliään juhlavuoden jälkeen.

Piirihallitus kutsuu koolle ylimääräisen piirikokouksen kevätseminaarin yhteydessä ja pyytää kerhoja lähettämään edustajansa kokoukseen.

Lauantaina iltapäivällä 25.4.2020 päätämme Piirin 20 sääntöjen uudistamisesta ja menettelytapaohjeen päivittämisestä. Nämä dokumentit on tärkeää pitää ajantasalla, koska ne ohjaavat toimintaamme.

Kevätseminaarissa käsittelemme myös Conventionia 2020 ja viikonlopun aikana on mahdollisuus keskusteluun ja vuorovaikutukseen Zonta-sisarien kesken. 100-vuotias järjestömme on vahva ja vaikutusvaltainen meidän jäsenien voimin. Toivottavasti tapaamme mahdollisimman runsaslukuisesti sekä annamme ja ammennamme Zonta Spiritiä!

Terveisin Lea

Zonta International Piiri 20 ry
Governor Lea Helle, puh +358 44 3508 112 lea.helle@zonta.fi

Welcome to the spring seminar and additional district meeting

You are invited to attend our spring seminar weekend in the beautiful countryside in Runni Iisalmi! The program provides us with relaxation and empowerment after the demanding anniversary year. The district government summons an additional district meeting which will be held during the spring seminar on Saturday, 25 April 2020.  The district government is asking the clubs to send their delegates to the meeting in which we will decide on both the revision of the rules and the update on the rule of procedure in the district 20. It is essential to keep the documents updated as they are the basis of our operations.
We will also talk about the upcoming Convention 2020 and during the weekend we all have a good opportunity to discuss and interact with the other Zontians.
Our 100-year-old organization is strong and powerful with the help of all our members. Hopefully this event will be numerously attended and we will spread and imbibe the Zonta Spirit!

Regards Lea

Zonta International District 20 ry
Governor Lea Helle, tel +358 44 3508 112 lea.helle@zonta.fi


Ohjelma

Piirin kevätseminaarin ohjelma on keskitetty lauantaille 25.4.2020. Heti aamulla Sofia Mannerheim (á la Marjatta Miettinen) johdattelee meidät seminaarimme aiheisiin. Lauantaina kuulemme valovoimaisten asiantuntijoiden luennot kestävästä kehityksestä ja yhteiskuntavastuusta. Näkemyksiään esittävät kansanedustaja Sari Essayah, työelämäprofessori Elli Aaltonen, Genelec Oy:n toimitusjohtaja Siamäk Naghian ja Storan Enson yritysvastuupäällikkö Niina Partanen. Asiaan tuo amerikkalaista lisäulottuvuutta Zonta International Foundationin edustaja Shelli Cutting kertomalla sukupuolten tasa-arvosta. Aiheesta käydään Sari Essayahin johdolla mielenkiintoinen paneelikeskustelu, jossa on edustajia eri alojen yrityksistä. Ylimääräinen piirikokous on virallinen ohjelmalisäys iltapäivän päätteeksi.

Lauantain iltaohjelmamme alkaa Kartanohotellissa Iisalmen kaupungin vastaanotolla kuohuvien kera, isäntänä kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen. Kaupungin tervehdyksen jälkeen saamme nauttia kulttuurista: upeasta runollisesta musiikkiesityksestä ”Betonimylläri”, jossa on Lauri Viidan väkevää runosarjaa ja Heikki Sarmannon koskettavia sävellyksiä. Esityksen kesto on noin tunti.

Ari Honkanen, laulu
Antti Karjalainen, piano
Betonijouset-kvintetti

Mannerheim -illallinen (buffet) on heti musiikkiesityksen jälkeen ravintola Runnissa.

Seminaaripäivämme päättyy Spa – kylpylässä ja savusaunan lempeissä löylyissä.

Grillaillaan yöpalaa, jos saunomisen jälkeen nälättää.

 

Sunnuntaina, seminaarin päätöspäivänä, ohjelmassa on aamulla Chicago Conventionin 2020 asioiden käsittelyä, aluekokoukset ja päätösseremonia. Aamupäivän lopuksi teemme vielä historiakierroksen Runnilla. Lounas päättää kevätseminaarimme.

Perjantai on monien seminaarivieraidemme saapumispäivä Runnille
Silloin ei ole vielä yhteistä virallista ohjelmaa, joten voimme ottaa rennosti. Upeasti uudistuneen Spa Hotel Runnin kylpyläosasto ja savusauna ovat vapaasti käytettävissä jo perjantaina. Kylpylän hoito-osasto tarjoaa laajan valikoiman hemmottelevia hoitoja. Voit käyttää hoitopalveluita myös lauantain taukohetkissä ja vielä sunnuntainakin. Nauti seminaarin keskellä pienestä luksuksesta.
Tutustu ja varaa hoitoja www.runni.fi/kylpyla-ja-hyvinvointipalvelut. Useista ennakkoon varatuista yksilöhoidoista saamme 20 prosentin alennuksen. Runnin luonnonkauniissa ympäristössä on erinomaiset ulkoilumahdollisuudet. Kokeile myös Runnin terveyslähteen veden parantavaa vaikutusta. Vietä vaikka jo kokonainen perjantaipäivä rentoutuen ja nautiskellen Runnilla!


Yksityiskohtainen seminaariohjelma liitteissä

Seminaariohjelma |fin| PDF korj. 19.2.|
Seminar Program |eng| PDF korj.19.2.|


Seminaari-Info

Iisalmen Zonta-kerho ry:n kevätseminaarityöryhmä:
Sirpa Kärkkäinen, pj
Kaarina Kursukangas
Hilkka Kaikkonen
Heli Pironetti
Marjatta Miettinen
Pirkko Kajander

Infopuhelin +358 40 8522 320
Kevätseminaarin sähköposti zonta.iisalmi@gmail.com

Kokouspaikka ja hotelli

Kevätseminaari pidetään Iisalmen Runnilla, joka sijaitsee noin 20 kilometriä Iisalmen keskustasta länteen. Tapahtumapaikkana on Spa Hotel Runni.

Majoitus on myös Spa Hotel Runnissa. Kevätseminaariamme varten on varattu kiintiöhuoneita kokoushotellista, jolloin siirtymiset ovat vaivattomia.

VARAA MAJOITUS
Spa Hotel Runni,
Runnintie 407, 74595 Runni
Huonevaraukset: puh +358 017 768 751, myyntipalvelu@runni.fi koodi Zonta
www.runni.fi

Hinnat:
59 /hlö/vrk jaetussa 2 hengen huoneessa
+ 30 €/vrk yhden hengen huonelisä

– kaikkiin hintoihin sisältyy runsas buffet-aamiainen
– vapaa spa-osaston ja savusaunan käyttö
– majoitus maksetaan suoraan hotellille

Tutustu lisää Iisalmeen ja Ylä-Savoon www.iisalmi.fi/byiisalmi ja www.iisalmijatienoot.fi

Zonta – tori

Zonta-tori sijaitsee Spa Hotel Runnin liikuntasalissa.
Pöydät voi laittaa kuntoon lauantaina 25.4.2020 klo 7 alkaen
Tori on avoinna lauantaina klo 8-9, 12 -13.45, 15.30–16.
Pöydän hinta on 15 euroa, varaus Webropol-ilmoittautumisen yhteydessä.

Mahdolliset kyselyt voi laittaa sähköpostitse osoitteeseen zonta.iisalmi@gmail.com

Ilmoittautuminen ja kevätseminaarimaksut:

Ilmoittautuminen ja kokouspaketti 65 € viimeistään 2.3.2020
Ilmoittautuminen ja kokouspaketti 80 € viimeistään 1.4.2020 (3.3.-1.4.2020 välisenä aikana).

Lauantai-illan runollinen musiikkiesitys ”Betonimylläri” sekä Mannerheim-illallinen yhteensä 80 euroa.

”Savolaenen muokkaus”, niska- ja hartiahieronta vaatteen päältä ryhmähoitona 12 €/hlö.
Hoidot toteutetaan seminaarin tauoilla.

Lentokoneella matkustaville on järjestetty perjantai-iltana lentokentältä erilliskuljetus Kuopio –Runni yhdeltä lentovuorolta 30 €/hlö ja sunnuntaina yksi paluukuljetus Runni – Kuopio 30 €/hlö. Katso tarkemmin kohta Saapuminen Iisalmen Runnille: Lentäen.

Maksunpalautuksia ei suoriteta. Pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan peruutuksesta sähköpostitse zonta.iisalmi@gmail.com.

Maksuohjeet ja osoite

Kevätseminaarimaksut on maksettava yhdellä tilisiirrolla.

Saaja: Zonta International Piiri 20 ry/Kevätseminaari Iisalmi
Tilinumero: FI38 1829 3000 0226 09
BIC/SWIFT-koodi: NDEAFIHH
Viesti: Osallistujan nimi, Zonta-kerho

Ilmoittaudu tästä

Kerhon edustaja (delegaatti) ja varaedustaja (alternate) sekä valtakirja (proxy) on ilmoitettava 2.3.mennessä.


Saapuminen Iisalmen Runnille

LINJA-AUTOLLA
Aikataulut www.matkahuolto.fi, pysäkki Runni

JUNALLA
Saapuminen perjantaina
Aikataulut, www.vr.fi, pysäkki Runni tai Iisalmen asema.

Iisalmeen etelästä klo 16.39 saapuvalta junalta on jatkoyhteys taajamajunalla Runnin pysäkille klo 16.47 (perillä klo 16.58). Pysäkiltä on noin 2 kilometriä Spa Hotel Runniin. Teethän erillisen varauksen kuljetuksesta jo ilmoittautumisen yhteydessä!

Perjantaina etelästä Iisalmeen klo 21.25 sekä Oulun suunnasta klo 21.26 saapuvilta junilta on järjestetty yhteinen ilmainen jatkokuljetus Runnille. Teethän erillisen varauksen kuljetuksesta jo ilmoittautumisen yhteydessä!
Muilta junavuoroilta pääsee Runnille taksilla katso kohta taksi.

TAKSI IISALMEN RAUTATIEASEMALTA RUNNILLE
Taksimatka Iisalmen rautatieasemalta Runnille on noin 20 kilometriä. Kuljetus tilataan suoraan liikennöitsijältä kutsutaksina Ykköspirssit 044 344 5834, toni@ykkostapahtumat.fi. Kuljetuksen sopimushinta on 30 euroa/neljän hengen taksi. Suosittelemme ennakkotilausta, tunnus Zonta.

Iisalmen Taksi puh. 0100 86400, veloitus mittarilukeman mukaan.

LENTÄEN
Saapuminen perjantaina
Aikataulut www.finnair.com. Kuopion lentoasemalta on matkaa Runnille noin 95 kilometriä. Perjantai-iltana lennolta Helsinki – Kuopio klo 19.25 – 20.25 on jatkokuljetus Runnille sopimushintaan 30 euroa/hlö. Teethän erillisen varauksen kuljetuksesta jo ilmoittautumisen yhteydessä!

Muilta lentovuoroilta tilataan kuljetus suoraan liikennöitsijältä kutsutaksina Ykköspirssit 044 344 5834, toni@ykkostapahtumat.fi viimeistään 15.4.2020 mennessä, tunnus Zonta. Neljän tai kahdeksan hengen taksi edulliseen Zonta -sopimushintaan.

OMALLA AUTOLLA
Matkaa on Pyhäjärveltä Nelostieltä 58 kilometriä ja Iisalmesta Viitostieltä matkaa on noin 20 kilometriä. Spa Hotel Runnin alueella on runsaasti ilmaisia parkkipaikkoja.

LÄHTÖ RUNNILTA SUNNUNTAINA

KULJETUS IISALMEN RAUTATIEASEMALLE
Sunnuntaina on järjestetty ilmainen erilliskuljetus klo 12.00 Runnilta Iisalmen rautatieasemalle. Juna etelään lähtee klo 13.08 ja Oulun suuntaa klo 13.40. Teethän erillisen varauksen kuljetuksesta jo ilmoittautumisen yhteydessä!

KULJETUS KUOPION LENTOAEMALLE
Sunnuntaina on järjestetty erilliskuljetus klo 11.45 paluulennolle Kuopio – Helsinki klo 14.15 –15.15 hintaan 30 euroa/hlö. Teethän erillisen varauksen kuljetuksesta jo ilmoittautumisen yhteydessä!
Muille lentovuoroille tilataan kuljetus suoraan liikennöitsijältä kutsutaksina Ykköspirssit 044 344 5834, toni@ykkostapahtumat.fi viimeistään 15.4.2020 mennessä, tunnus Zonta. Neljän tai kahdeksan hengen taksi edulliseen Zonta -sopimushintaan.

Tapahtumapaikat

Kaikki toiminnot tapahtuvat Spa Hotel Runnin tiloissa ja alueella,
Ilmoittautuminen: sisääntuloaula
Kevätseminaari: Ravintola Runni
Zonta-tori: liikuntasali
Lounas: Ravintola Runni
Runollinen musiikkiesitys Betonimylläri: Kartanohotelli (noin 100 metriä Spa Hotel Runnin
pääovelta)
Illallinen: Ravintola Runni
Savusauna ja Spa ovat hotellivieraiden käytettävissä


Perjantai 24.4.2020

Paikka: Spa Hotel Runni,

Kello 18 Piirihallituksen kokous alkaa (piirihallituksen jäsenet)
Kello 16-19.30 Iltabuffet. Ilmoitathan ruokailuun osallistumisesta jo ilmoittautumisen yhteydessä! Maksu paikan päällä 18 €.

Ravintola Runniin on mahdollista varata pöytä ja ruokailla á la carte omakustanteisesti. Tilaukset viim. klo 20.30

Savusauna ja Spa ovat kaikkien vieraiden käytössä koko illan. Tutustu ja varaa hoitoja www.runni.fi/kylpyla-ja-hyvinvointipalvelut. Useimmista ennakkoon varatuista yksilöhoidoista saamme 20 prosentin alennuksen.


Lauantai 25.4.2020

Paikka: Ravintola Runni
Aamukahvit, lounas ja iltapäiväkahvit tarjotaan kokouspaikassa

Kello 8 Ilmoittautuminen kevätseminaariin sekä ylimääräiseen piirikokoukseen alkaa.

Zontatori avoinna kello 8-9 ,12-13.45 ja 15.30-16.

Kello 9 Lippujen saapuminen
Päivän aloitus ja info Sofia Mannerheim á la Marjatta Miettinen
Musiikkiesitys laulu Ari Honkanen, piano Antti Karjalainen
Tervehdyssanat Pirkko Kajander, Zonta kerho Iisalmi ry
Piirin tervehdys Governor Lea Helle

Kello 9.30 Kestävä kehitys?
Sari Essayah, kansanedustaja

Kello 10 Yhteiskuntavastuu kansainvälisen yrityksen kannalta
Niina Partanen, yritysvastuupäällikkö Stora Enso, Metsä

Kello 10.30 Tauko ”Savolaenen rentootus” ja virkistäytyminen

Kello 10.45 Kestävä kehitys ja laatu
Siamäk Naghian, toimitusjohtaja Genelec Oy

Kello 11.15 Kestämmekö kestävän kehityksen?
Elli Aaltonen, YTT, työelämäprofessori Tampereen Yliopisto, Kelan ex- pääjohtaja

Kello 12 Zonta-tori avoinna
• Runni- hoitoja niitä varanneille/ryhmähoidot

Kello 12.30 Lounas, buffet

Kello 13.15 Zonta-tori avoinna
• Runni- hoitoja niitä varanneille/ryhmähoidot

Kello 13.45 Gender Equality – Where have we come in the last 100 years?
Sukupuolten tasa-arvo – Mihin olemme tulleet viimeisen 100 vuoden aikana
Shelli Cutting, Alaska USA

Kello 14.15 Paneelikeskustelu ”Kestävä kehitys käytännössä”
Paneelikeskustelun puheenjohtaja Sari Essayah, kansanedustaja
Paneelissa mukana:
Anna-Saara Tikka, Milkkivei Oy:n osakas, maatalousyrittäjä
Hue Vo, K- Market Marjapaikka, kauppias
Johanna Lehtonen, Pohjolan Matkan toimitusjohtaja
Risto Kauhanen, Ylä-Savon Jätehuolto Oy:n toimitusjohtaja

Paneelin ja keskustelun yhteenveto, Sari Essayah

Kello 15.30 Muurinpohjalettukahvit – verkostoituminen
Zontatori avoinna

Kello 16 Piirikokous (kesto noin 1 h)

Kello 17-18 Tauko

Lauantain iltaohjelma

Vanha Kartanohotelli (noin 100 metriä Spa Hotel Runnin pääovelta)

Kello 18 Iisalmen kaupungin tervehdys
Kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen
Kuohuvat

Kello 18.15 Betonimylläri, runollinen musiikkiesitys

Ravintola Runni

Kello 19.15 Mannerheim – illallinen, buffet
Vapaata seurustelua ja verkostoitumista Smart Casual

Kello 20.30 alkaen
Savusaunamaailma kutsuu halukkaita, Spa -osasto käytössä jne.

Kello 22.30 yöpalaa grillistä, omakustanteisesti


Sunnuntai 26.4.2020

Paikka: Ravintola Runni

Kello 7-8.30 Hotelliaamiainen

Kello 8.30 Chicago Convention 2020
Lea Helle, Governor

Kello 8.45 Aluekokoukset

Kello 9.30 Päätösseremoniat
Kutsu syksyn piirikokoukseen 2020
Päätössanat ja lippujen luovutus

Kello 9.45- 10.45 Runnin historiakierros (kesto noin 1 h, maksuton)
Pekka Mäkinen, Runni – asiantuntija
Ruostevesidrinkki hölökytyspölökky teemalla. ”Sä Runnin vettä juo, se terveyttä tuo”

Kello 11 Päätöslounas
omakustanteinen

Kello 11.45 ja 12.00 Kuljetukset rautatieasemalle ja lentokentälle


Luennoitsijat ja panelistit

Sari Essayah

Sari Essayah on kolmannen kauden kansanedustaja ja Kristillisdemokraattien puheenjohtaja. Hän on toiminut Euroopan parlamentin jäsenenä 2009-2014, puoluesihteerinä 2007-2009 ja eduskuntaryhmän puheenjohtajana kaudella 2003–2007. Kunnallispolitiikassa takana on yli 10 vuotta valtuutettuna, hallituksessa sekä maakunta- ja kuntaliitonvaltuustoissa. Euroopan parlamentissa hän työskenteli työllisyys- ja sosiaaliasioiden valiokunnassa varsinaisena jäsenenä ja talous- ja raha asioiden valiokunnan varajäsenenä sekä Israel-delegaatiossa ja Välimeren Unionin valtuuskunnassa. Suomen eduskunnassa hänen keskeisiä teemoja ovat mm. suomalaisen maatalouden ja Suomen erityisolojen puolustaminen. Lisäksi tärkeää on sisämarkkinoiden tehokkaampi avaaminen suomalaiselle viennille ja sitä kautta työllisyyden ja hyvinvoinnin edistäminen sekä yhteisvastuun lisäämisen pysäyttäminen talouspolitiikassa. Toimielinjäsenyydet ovat: Suuri valiokunta (jäsen) 05.05.2015 alkaen, Suuren valiokunnan työjaosto (jäsen) 10.05.2019 alkaen sekä Ulkopoliittisen instituutin neuvottelukunta (jäsen) 04.06.2015–31.05.2023. Sari Essayah on koulutukseltaan ekonomi ja kauppatieteiden maisteri. Ennen poliittista uraansa hän on työskennellyt mm. laskentapäällikkönä ja tilintarkastajana.

Elli Aaltonen

Elli Aaltonen on yhteiskuntatieteiden tohtori, dosentti. Hän on toiminut monista korkeissa valtion hallinnon virkatehtävissä, kuten Kelan pääjohtajana, valtion aluehallinnon ylijohtajana, sosiaali- ja terveysneuvoksena ja EU-asiantuntijana. Merkittävää kansainvälistä kokemusta hänellä on erityisesti Ukrainasta ja Venäjästä. Elli Aaltosella on ollut myös monia selvitystehtäviä eri ministeriöissä (STM, OKM, UM), ja hänellä on monipuolista kokemusta kansalaisjärjestöistä ja kuntien sosiaali- ja terveydenhuollosta. Elli Aaltonen jäi vuodenvaihteessa eläkkeelle Kelan pääjohtajan tehtävästä. Tällä hetkellä hän toimii sosiaalipolitiikan työelämäprofessorina Tampereen Yliopistossa.

Siamäk Naghian

Toimitusjohtaja Siamäk Naghianin ura Genelec Oy:ssä alkoi vuonna 2005 tuotekehitysjohtajana. Viisi vuotta myöhemmin hänet nimitettiin yhtiön varatoimitusjohtajaksi, ja vuodesta 2011 Siamäk Naghian on toiminut yhtiön toimitusjohtajana. Hänellä on tekniikan maisterin, lisensiaatin ja tohtorin tutkinnot Helsingin yliopistosta, joka nykyään tunnetaan nimellä Aalto yliopisto. Vuonna 2018 Naghian valittiin vuoden yritysjohtajaksi Suomessa. Ennen liittymistään Genelecin tiimiin hän työskenteli pitkään Nokialla erilaisissa tehtävissä kuten tutkimus- ja kehitystyössä, liiketoiminnan kehittämisessä ja johtavissa tehtävissä.

Genelec Oy
Genelec perustettiin vuonna 1978. Äänen ammattilaisille tarkoitettujen tarkkailukaiuttimien kehittäminen ja valmistus on alusta alkaen ollut yhtiön ydintoimintaa. Genelec on tehnyt merkittäviä innovaatioita ja noussut aktiivitarkkailukaiuttimien maailmanlaajuiseksi markkinajohtajaksi. Vielä yli 40 vuotta perustamisen jälkeen Genelecin filosofia on entisellään: tarjoamme luotettavuutta, neutraalia äänentoistoa koosta riippumatta sekä tuotteita, mitkä kykenevät sopeutumaan erilaisiin akustisiin olosuhteisiin. Genelecin asiakkaat saavat ensiluokkaista tukea, aina akustiikkaneuvonnasta ja kalibroinnista teknisiin palveluihin ja tuotteiden pitkäaikaiseen kestoon saakka.

Shelli Cutting

Shelli Cutting is a Past Governor of District 8 and a three term ZI Leadership Development Team Member. Shelli is currently also serving as the District 8 Service and Advocacy chair. She has owned Odyssey Sleep Works, Inc. since 1997 and goes to work each day feeling it is a privilege to help people overcome their sleep disorders. Her laboratories throughout Alaska treat over 1000 patients a year.

Growing up in Newport, OR she holds a B.S. in Mechanical Engineering from Portland State University & received her registry as a Polysomnographer in 1992. Shelli says, “I am constantly humbled by the talent and depth of our Zonta members and love to find those who share the Zonta commitment.” Shelli has been a Zontian since 2002.

Shelli Cutting on 8. piirin entinen kuvernööri ja ZI-johtoryhmän kolmen toimikauden jäsen. Shelli toimii tällä hetkellä myös District 8 Service and Advocacy :sa. Hän omistaa Odyssey Sleep Works, Inc. -yrityksen (perustettu 1997) ja käy töissä päivittäin. Hänen mielestään on etuoikeus auttaa ihmisiä selviytymään unihäiriöistään. Hänen laboratorionsa Alaskassa hoitavat yli 1000 potilasta vuodessa.

Niina Partanen

Niina Partanen on koulutukseltaan metsänhoitaja, Hän on ollut Stora Enso Metsällä vuodesta 2006 lähtien. Viimeiset pari vuotta hän on tehnyt töitä vastuullisuuskysymysten parissa. Puunhankinnassa vastuu metsäluonnon hyvinvoinnista korostuu ja Stora Enso Metsä hankkii puita vain vastuullisesti hoidetuista metsistä. Niina Partanen viihtyy metsässä myös vapaa-ajallaan; metsään on hyvä mennä rauhoittumaan, mutta myös iloisesti retkeilemään kolmen lapsen kanssa. Hän sanookin, että hänen elämänsä on yhtä metsää, sillä hänen miehensä ja veljensä ovat myös metsäalalla.

Stora Enso Metsä
Stora Enso on pakkaus-, biomateriaali-, puutuote- ja paperiteollisuuden uusiutuvien tuotteiden maailmanlaajuinen toimittaja osana biotaloutta. Uskomme, että kaikki, mikä tänään valmistetaan uusiutumattomista materiaaleista, voidaan huomenna valmistaa puusta. Konsernin palveluksessa on noin 26 000 henkilöä yli 30 maassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 10,1 miljardia euroa. Stora Enson osakkeet noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä (STEAV, STERV) ja Nasdaq Stockholm AB:ssa (STE A, STE R). Lisäksi Stora Enson ADRtodistuksilla (SEOAY) käydään kauppaa Yhdysvalloissa.

Anna-Saara Tikka

Anna-Saara Tikka kirjoitti ylioppilaaksi Kiuruveden lukiosta 2003, Oulunseudun ammattikorkeakoulusta hän valmistui agrologiksi (AMK) 2007, samana vuonna hänen kotitilallaan tehtiin sukupolvenvaihdos. Anna-Saara Tikka jäi jatkamaan vanhempieni maatilaa Kiuruveden Niemiskylässä. Puoliso kävi töissä tilan ulkopuolella, mutta osallistui tilan töihin varsinkin kesäisin. Myös vanhemmat auttoivat jonkun verran. Tilalla oli tuolloin 24 lehmää parsinavetassa. Lapset syntyivät vuosina 2010 ja 2013. Yhteistyökumppaneiden kanssa rakennettiin 2013 yhteisnavetta, jonne heidänkin lehmät muuttivat. Nyt Anna-Saara Tikka on ollut yhtiössä osakkaana ja työntekijänä kuusi vuotta. Harrastuksiin kuului lapsena ja nuorena ratsastus, nykyisin lähinnä kuntoliikunta kuten juoksu, hiihto ja kahvakuula. Käsityöt ja musiikki ovat olleet harrastuksina läpi elämän.

Milkkivei Oy
Yhtiön taustalla on kolme maatilaa, osakkaina viisi henkilöä. Yhtiö on perustettu vuonna 2011, navetta rakennettu vuonna 2013, jolloin yhtiön toiminta käynnistyi. Yhtiöllä on lehmiä 200, niiden keskituotos on 12600kg/lehmä, hiehojenkasvatus on ulkoistettu toiselle tilalle. Sonnivasikat myydään ja ne lähtevät 2-3 viikon ikäisinä. Yritys työllistää kokoaikaisesti kolme osakasta, ja sen lisäksi 2-3 osa-aikaista. Peltotöissä käytetään myös urakoitsijoita.

Hue Vo

Hue Vo on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja valmistunut ItäSuomen yliopistosta pääaineenaan yritysoikeus ja -talous. Hän on työskennellyt myös toimistotarvikkeiden vähittäisliikkeen yrittäjänä ja kansainvälisen yrityksen kirjanpidon ja taloushallinnon työtehtävissä. Hue Vo syntyi Vietnamissa, josta jo vuoden ikäisenä matkusti vanhempiensa kanssa venepakolaisena Hongkongiin. Suomeen saapuessamme hän oli neljävuotias Hän pitää erityisesti liikunnasta, kuten sulkapallo, pesäpallo, padelista ja salibandy. Hän tykkää myös hiihtää ja patikoida luonnossa.

K-Market Marjapaikka
Hue Vo on toiminut K-kauppiasyrittäjänä lokakuusta 2018 lähtien KMarket Marjapaikassa Sonkajärvellä. Ennen sitä hän kävi Kkauppiasvalmennuksen Joensuussa. Kauppa työllistää 10 henkilöä, joista kuusi ovat kokoaikaisia. Sen lisäksi, hän tarjoaa mielelläni koululaisille työelämään tutustumisia ja harjoitteluja. Asiakaspalvelu on erittäin tärkeää hänen kaupalleen ja yhteinen tekeminen perustuu siihen, että jokainen asiakas kokee itsensä merkittäväksi ja tervetulleeksi K-Market Marjapaikkaan.

Johanna Lehtonen

Johanna Lehtonen, 47 v, yrittäjä, Pohjolan Matkan toimitusjohtaja perhe mies Mika ja 3 lasta (14-, 12- ja 10-vuotiaat) Harrastuksena hänellä on työn ja kodin lisäksi lasten harrastukset ja niihin kuljettaminen (ratsastus, jääkiekko, jalkapallo, salibandy sekä motocross), lukeminen ja zonta, jos aikaa jää (zontana vuodesta 1997 Iisalmen kerhon perustamisesta ja vaihtoi e-clubiin sen perustamisen yhteydessä). Luottamustoimina Johanna Lehtosella on Linja-autoliiton sekä Matkahuollon ja Osuuskauppa Peeässän hallitusjäsenyydet.

Pohjolan Matka
Valtakunnallisesti toimima bussi- ja matkapalveluyritys (linja- ja tilausliikenne sekä matkatoimistopalvelut), busseja lähes 300 liikenteessä, henkilöstöä lähes 400. Vuosittaiset ajokilometrit reilu 13 milj. sekä lähes 3,5 milj. matkustajaa vuodessa. Liikevaihto lähes 30 milj. Yrityksen keskeiset arvot ammattitaitoisuus, vastuullisuus (ml turvallisuus ja luotettavuus), positiivisuus sekä kotimainen perheyrittäjyys. Visiona olla asiakkaan ykkösvalinta bussimatkailussa.

Risto Kauhanen

Risto Kauhanen on 54 vuotias, yhdyskuntatekniikan insinööri ja kahden jo kotipesästään lentäneen tyttären isä. Hän on syntynyt ja kasvanut Kuopiossa. Opiskelukaupunki oli Oulu ja sen jälkeen hän on tehnyt työuransa Ylä-Savossa. Risto Kauhanen on toiminut Ylä-Savon Jätehuolto Oy:n toimitusjohtajana syksystä -97 ja jo sitä ennen muutaman vuoden jätehuollon muissa tehtävissä eli varsin pitkän linjan jätehuoltaja. Lisäksi hän on Suomen Kiertovoima Ry:n hallituksen jäsen.

YLÄ-SAVON JÄTEHUOLTO OY
(y-tunnus: 1056237-3)
Ylä-Savon Jätehuolto Oy on kuntien omistama jätehuoltoyhtiö, jonka tehtävä on tuottaa kunnille lakisääteisesti kuuluvat jätehuollon palvelutehtävät osakaskuntiensa (Iisalmi, Keitele, Kiuruvesi, Lapinlahti, Pielavesi, Sonkajärvi, Vieremä) puolesta. Yhtiö perustettiin vuonna 1997 ja toimialue kattaa noin 55 000 asukasta. Palveluverkostoon kuuluvat Ylä-Savon jätekeskus, kotitalouksien käyttöön tarkoitetut ekopisteet, jäteasemat, vaarallisten jätteiden keräyspisteet sekä jätehuollon palveluneuvonta.


Muusikot

Ari Honkanen, laulu
Antti Karjalainen, piano
Betonimylläri

Teoksen esittävät Ari Honkanen laulu, Antti Karjalainen piano sekä Betonijouset-kvintetti (Minna Forsberg 1. viulu, Jaana Rönkkö 2. viulu, Mari Koivusalo alttoviulu, Sanna-Kaisa Ruoppa sello ja Vesa Karhunen kontrabasso).

Esiintyjät ovat yläsavolaisia musiikin ammattilaisia sekä harrastajia, joilla on kokemusta niin klassisesta kuin kevyestäkin musiikista sekä musiikkiteatterista.

Betonimylläri -laulusarjan runot ovat Lauri Viidan elämänmakuista, niukkatyylistä sekä taitavan rytmikästä tekstiä. Sen nuottikirjan johdantotekstissä säveltäjä Heikki Sarmanto kertoo, kuinka merkityksellinen runoilija Viita on hänelle ollut: Lauri Viita, suomalaisen runouden ”Iso mies”, rytmin mestari, syvien sydämen tuntojen, hellyttävän huumorin ja

kirpaisevan kritiikin taitaja, on piirtänyt lähtemättömän jälkensä sisimpääni. Sarmanto on hyvin oivaltavasti luonut runoille jazzvivahteisesti svengaavat, runojen maailmaa myötäilevät haasteelliset sävellykset. Laulusarja on saanut alkunsa New Yorkissa vuonna 1975, jolloin teoksen nimikkolaulu ”Betonimylläri” on sävelletty. Sarmanto kuvaa senhetkisiä tuntemuksiaan näin: ” Lauri Viidan runomaailma avautui minulle Brooklynin latinalaiskortteleiden keskellä järisyttävän voimallisena, miltei pelottavan syvälle tuntoihin tunkeutuen”. Muut sarjan laulut on sävelletty vuonna 1983.

Laulusarjan kantaesitys oli Sanan ja Sävelen juhlilla Kajaanissa vuonna 1984. Tapani Kansa lauloi ja pianistina oli Heikki Sarmanto Ari Honkanen, Antti Karjalainen& Betonijouset esittivät Betonimyllärin 5.10.2018 Karl Collansalissa Iisalmessa laululle, pianolle ja jousikvintetille sovitettuna. Tällä kokokoonpanolla teos esitettiin melko varmasti ensimmäistä kertaa. Loisteliaat sovitukset pianolle ja jousikvintetille on tehnyt Sanna-Kaisa Ruoppa.

Betonimyllärin laulut ovat kulkeneet laulaja Ari Honkasen mukana jo kauan. Entistä rikkaampien tulkintojen ja viimeistellyn musiikillisen ilmaisun saavuttamiseksi Honkanen kävi elokuussa 2018 yhdessä pianisti Antti Karjalaisen kanssa tunnetun Sarmanto-tulkitsijan, jazzlaulaja ja laulupedagogi Maija Hapuojan opissa aina Espanjassa asti.

Kiitämme yhteistyökumppaneitamme