Joensuun Zonta-kerhossa järjestää Lähisuhdeväkivallan ehkäisy –kampanjan

 

Joensuun Zonta -kerho järjestää Lähisuhdeväkivallan ehkäisy –kampanjan

Kampanja käynnistyy yleisötapahtumalla Iso Myyssä lauantaina 25.11. klo 12-14. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Rikosuhripäivystys Joensuun  ja Joensuun Setlementin Tyttöjen Tuvan kanssa. Tilaisuudessa välitetään tietoa lähisuhdeväkivallasta, sen tunnistamisesta, uhrien auttamisesta ja väkivallan ehkäisystä sekä jaetaan aiheeseen liittyvää kirjallista materiaalia.

Perjantaina 1.12. klo 14-16  Zonta-kerho järjestää pääkirjaston Muikku-salissa koulutustilaisuuden nuorten seurusteluväkivallan tunnistamisesta. Tilaisuus on tarkoitettu koulujen, oppilaitosten ja järjestöjen terveydenhoidosta ja terveyskasvatuksesta vastaavalle henkilöstölle sekä koulujen tukihenkilöstölle ja järjestöjen kerho-ohjaajille. Kouluttajina tilaisuudessa ovat  Rikosuhripäivystyksen (RIKU) lähisuhdeväkivaltatyön koordinaattori Suvi Essel ja Helsingin Tyttöjen Talon erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Kristiina Hannila. Hannila on saanut oikeusministeriöltä rahoituksen seksuaaliväkivaltatyön matalan kynnyksen valtakunnallisten palveluiden mallin kehittämiseen 13-29-vuotiaille.  Koulutustilaisuuteen liittyen Joensuun pääkirjaston taiteiden aukiolle tulee aiheeseen liittyvä kirjallisuusnäyttely.

Tänä syksynä Joensuun Zonta-kerhon tapahtumiin kuuluu myös Lapanen-kampanja, jonka tavoitteena on neuloa lapaset sadalle lapselle lasten suunnittelemien mallien mukaisesti. Lapasten neulomiseen osallistuu Joensuun Zonta-kerhon jäseniä. Mukaan haastetaan myös työ- ja harrasteporukoita sekä kaikkia, jotka pitävät tärkeänä tukea väkivallatonta ja toista arvostavaa kanssakäymistä. Neulojille toimitetaan lasten piirrokset, jonka pohjalta he toteuttavat työn parhaan kykynsä mukaan. Lapaset luovutetaan lapsille kampanjan aikana marras-joulukuussa.

Ystävällisin terveisin
Pia Hakulinen

Joensuun Zonta-kerho

Alla kampanjakuvaus