Tunnistatko ihmiskaupan? -koulutus- ja keskustelutilaisuus 27.11. klo 13.00

Joensuun Zonta-kerho järjestää yhteistyössä Rikosuhripäivystyksen kanssa tiistaina 27.11. klo 13 – 15.40 kirjaston Muikku-salissa koulutus- ja keskustelutilaisuuden

Tunnistatko ihmiskaupan?

Tilaisuus liittyy kansainvälisen Zonta-järjestön Zonta says NO to violence against women -aktivismipäiviin. Aktivismipäivät alkavat 25.11, joka on YK:n Kansainvälinen päivä naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi ja päättyvät YK:n Ihmisoikeuksien päivään 10.12.

Tilaisuudessa kuullaan asiantuntijoita Rikosuhripäivystyksestä ja Pro-tukipisteeltä.

Tilaisuus on ilmainen ja siellä on kahvitarjoilu.   Ennakkoilmoittautumista toivotaan 20.11. mennessä Jaana Rossiselle (jaana.rossinen@riku.fi).

Tervetuloa!

 

Ihmiskauppa on YK:n mukaan toisen ihmisen hyväksikäyttötarkoituksessa tapahtuvaa värväystä, kuljettamista, kätkemistä ja/tai vastaanottamista (ihmissalakuljetusta), johon liittyy uhkaamista, pakottamista, orjuuttamista tai harhaanjohtamista. Ihmiskauppa on järjestäytyneen rikollisuuden tuottoisimpia muotoja ase- ja huumekaupan, internetrikollisuuden, piraattituotteiden ja lääkeväärennösten jälkeen. Se on myös räikeimpiä ihmisoikeusrikkomuksia.