Zonta Says NO – Joensuun kaupunki, Itä-Suomen yliopisto ja Zonta-kerho vastustavat yhdessä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa

Marraskuun 25. päivänä Joensuussa vastustetaan yhdessä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Joensuun kaupunki valaisee torilavan ja Ilosaaren oranssilla värillä. Myös Itä-Suomen yliopisto valaiseen julkisivuaan oranssilla. Joensuun Zonta-kerho puolestaan pukee susipatsaat uniikeilla Aino Stranden-Sorviston valmistamilla oransseilla Zonta Says NO -huiveilla. Lisäksi kerho jakaa Joensuun torilla Zonta-esitteitä sekä tietoa väkivallan tunnistamisesta ja ehkäisystä kello 14.30 – 18.00. Kerholaiset tunnistaa oransseista somisteista.

Kuva Aino Stranden-Sorvisto

Lähisuhdeväkivalta on Suomessa iso ongelma ja se on lisääntynyt koronapandemian aikana. Joensuun Zonta-kerho haluaa auttaa ihmisiä tiedostamaan ongelman. Oranssi väri on kampanjan tunnusväri. Kampanja liittyy UN Womenin maailmalaajuiseen Oranssit päivät -kampanjaan, joka lisää ihmisten tietoisuutta sukupuolittuneesta väkivallasta. Zonta Says NO -kampanjs käynnistyy kansainvälisenä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä 25.11. ja loppuu ihmisoikeuksien päivänä 10.12.

#zonta #zontaD20 #ZontaSaysNO #16Days #endviolenceagainstwomen #ZontiansInAction #EndChildMarriage #tasaarvo #naisjärjestöt #turvallisuus @Zonta International District 20 Finland and Estonia

 

 

 

 

Joensuun Zonta-kerho perinteisillä Naisten Messuilla 20.11.2021

Joensuun Zonta-kerho on mukana perinteisillä Naisten Messuilla Joensuussa lauantaina 20.11.2021 klo 9-18. Myyntimessut järjestetään ostoskeskus Metropolissa. Löydät meidät myyntipaikalta 16.

Tervetuloa tutustumaan Zonta-toimintaan ja tekemään ostoksia!

Keräämme varoja Joensuun Turvakodin asiakkaille joulun alla lahjoitettaviin ruokalahjakortteihin.

 

 

Joensuun Zonta-kerhon Studia Generalia – Professori Heli Peltola: Ilmasto, metsä ja ihminen

Heli Peltolan Studia Generalia -luento Ilmasto, metsä ja ihminen on katsottavissa https://www.youtube.com/watch?v=Qxak0gVUNsA

Heli Peltola

 

Itä-Suomen yliopiston professori Heli Peltolan päätutkimusalaa ovat ilmastonmuutoksen ja metsänhoidon vaikutukset puuntuotantoon ja metsien hiilensidontaan sekä erilaisten tuhoriskien hallinta metsien hoidossa ja käytössä. Näiden ydinteemojen lisäksi Peltola on tutkinut myös metsien hoidon ja käytön sopeuttamistarvetta muuttuvassa ilmastossa, huomioiden myös tarpeen hillitä ilmastonmuutosta.

Peltola johtaa Suomen Akatemian strategisen tutkimusneuvoston rahoittamaa FORBIO-hanketta 2015-2021, jonka teemana on kestävä, ilmastoneutraali ja resurssitehokas metsäbiotalous.

 

 

Lisäksi Joensuun Zonta-kerhon puheenjohtaja Leena Ronkainen ja naisten oikeuksien toimikunnan puheenjohtaja Liisa Hämäläinen kertovat  kaikille kiinnostuneille Zonta-järjestön ja Joensuun kerhon toiminnasta sekä mahdollisuuksista liittyä mukaan järjestöön ja tekemään työtä tyttöjen ja naisten puolesta.

Leena Ronkainen

Liisa Hämäläinen