MINUN KAUPUNKINI – JOENSUU

Joensuu on Pohjois-Karjalan maakuntakeskus ja yksi itäisen Suomen kasvukeskuksista. Meitä joensuulaisia on yli 75 00, meillä on vireä elinkeinoelämä ja monipuoliset palvelut.

Joensuun kaupunki on rakentunut Pielisen ja Pyhäselän yhdistävän joen suuhun. 1800-luvun lopun rakentuva kaupunki sain elantonsa joen voimasta kalastuksella, puiden uitolla, sahan työllä ja lasinpuhalluksellakin. Ihmiset pääsivät joen rannalta toiselle ylisoutajan kyydissä.

Nyt joenvarsi elää uutta kukoistuskauttaan, kun entisen sahan maille on rakennnettu uusi kaupunginosa. Joen rannat ovat saaneet asukkaansa ja asukkaat ovat ottaneet rannan monipuolisen tarjonnan ilolla vastaan. Kesäisin satama, rannan puistot, jäätelökioskit, matto- ja venelaiturit, ravintolalaivat ja upea kesäteatteri kokoavat kaupunkilaisia joen rantaan. Rannalta pääse myös helposti risteilemään, melomaan tai vaikka suppailemaan. Kaupukilaiset voivat ylittää joen edelleen soutuveneellä, mutta siltoja on useampia ja kaksi uusinta siltaa on avattu käyttöön muutama vuosi sitten. Joensuu on siltojen kaupunki!

Kaupunkina Joensuu on historian saatossa ollut silta idän ja lännen kulttuurien välillä. Karjalaisuus ja itäiset vaikutteet näkyvät niin uskonnossa, musiikkiperinteessä, ruokakulttuurissa ja myös ihmisissä. Karjalaiset naiset ovat historian saatossa joutuneet ehkä lujemmalle sisämaan siskoihinsa verrattuna. Mutta se on kasvattanut naisiin tahtoa, taitoa ja yhteistyökykyä, joka on siirtynyt sukupolvien ketjussa. Edelleen täällä elää vahva talkookulttuuri. Elävää ruokakulttuuria ovat puolestaan piirakat, vatruskat ja supikkaat.

Joensuu on myös monipuolinen opiskelukaupunki, jossa sijaitsee Suomen monialaisimman yliopiston, Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampus. Lisäksi Joensuussa on arvostettu monialainen Karelia-ammattikorkeakoulu sekä osaavaksi tunnustettu Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä, joka tarjoaa ammatillista koulutusta. Myös perustason koulutus on Joensuussa laadukasta ja monipuolista. Joensuussa joka kolmas vastaatulija on nuori opiskelija.

SUOMI, FINLAND

Total Area: 338,145 km2  of which 10% water over 70% forest
Maximun length 1160 km
Maximun width 540 km
Neighbouring countries Sweden, Norway and Russia
Currency: Euro
Language: Finnish 93%, Swedish 6%, Sami (about 1700 people)

Helsinki
Influences from both the East and the West are evident in everyday
Architecture, cuisine, design, customs and even street slang.
All bare evidence of a past under Russian and Swedish rule.

BALTIC SEA
Situated by the Baltic Sea, Helsinki’s shoreline is about 100 km long and has about 300 islands.

LAKES
In Finland we have 200,000 lakes, half a million cottages and one midnight sun.

SAUNA
It is an honour to be invited to a Finnish sauna.
The best saunas can be found in summer cottages.

SUMMER FACTS
Summer Temperature: +15°C – +25°C
Duration: Around 90 days

WILDLIFE
Appr. 80 % of Finland is covered with forest.
Experience nature.

LAPLAND
In Lapland you will find 203,000 reindeer
183,000 inhabitants 200 nights/year Northern Lights
6 national parks
1 Santa Claus (the one and only)

In Lapland, the Midnight Sun makes up for the light deprived by the Polar Night during the winter. At the Arctic Circle, where Lapland’s capital Rovaniemi lies, the Midnight Sun graces the horizon from early June until early July. In Nuorgam, Finland’s northernmost tip, the sun stays up for more than 70 days.

SNOW
Snow is guaranteed in Finnish Lapland.
It stays on the ground for up to 6 months a year.