Ilmi – ilmiömäinen nuori osaaja

01jmkilmisalminen2016

Ilmi Salminen sai vast´ikään tiedon siitä, että hänelle on myönnetty Zonta piiri 20:n stipendiaattina myös kansainvälinen Jane M Klausman Women in Business Scholarship -stipendi. 7000 USD suuruinen stipendi tuntuu jo opiskelijan kukkarossa, ja auttaa oman tulevaisuuden etsimisessä perinteistä laajemmaltakin. Ilmi suuntaa nimittäin piakkoin Mumbaihin diplomityötänsä varten. Aiemmin Ilmi oli jo saanut piirin 1000 USD:n palkinnon, kun häntä ehdotettiin kansainvälisen stipendin saajaksi.

Suomalaisen kandidaatin menestyminen kansainvälisessä kisassa on meille kaikille suuri ilon aihe. Kansainvälisiä stipendejä jaetaan nimittäin vuosittain vain 12.

Monta rautaa tulessa

Nuoresta iästään huolimatta Ilmi on ollut jo monessa mukana. Hän on vasta 25-vuotias Aaltoyliopistossa opiskeleva moniosaaja. Salminen opiskelee pääaineenaan tietoverkostoja ja tietointensiivistä liiketoimintaa. Hän kaavailee valmistuvansa diplomi-insinööriksi 2017-2018. Tämän lisäksi hän opiskelee Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa.

Ilmi Salminen on ahkeroinut myös Gaudeamuksessa, HYY-yhtymän hallituksessa ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunnassa. HYY-yhtiöt hallinnoi useiden satojen miljoonien varallisuutta, joten varojen hallinta on tuossa tehtävässä tullut tutuksi. Kokemus on antanut tuulta siipien alle ja uskoa siihen, että itse kunkin tekemisillä voi olla merkitystä ja yhteiskuntaan voi vaikuttaa.

Stipendiaattimme on ehtinyt olla töissä myös McKinseyllä, jossa hän oppi lisää liiketoiminnan kehittämisestä ja Reaktorissa, jossa hän kehitti konsepteja erityisen matalassa organisaatiossa, jossa jokainen johti itseään. Hän on työskennellyt myös strat-up-tapahtuma  Slushissa.

Opiskelun ja työn ohessa Ilmi harrastaa partiota. Partio oli nuoren osaajan ensimmäinen johtajakoulu, ja Ruotsin kuningas on myöntänyt hänelle myös palkinnon ansioista partiotoiminnassa.

Nyt Ilmi Salminen keskittyy diplomityönsä tekemiseen. Hän tutkii työssään sitä, miten startupeja voisi tukea jo varhaisessa vaiheessa liiketoiminnan ekosysteemien rakentamisessa. Diplomityönsä hän tekee yhteistyössä intialaisen yliopiston IIT Bombayn kanssa.
Maailmasta voi tehdä paremman paikan

Ilmi Salminen kävi esittäytymässä Helsinki 1:n kerhokokouksessa. Helsinki 1 esitti Ilmiä stipendiehdokkaaksi. Kohtaaminen oli vaikuttava.

Nuorta osaajaa kiinnostavat dynaamiset ratkaisut organisaatioiden ja liiketoiminnan kehittämisessä.

Businessmaailmassa on vetovoimansa, mutta Ilmin sydän sykkii selvästi myös yhdenvertaisuusteemoille. Kun häneltä kysyttiin, minkä asian hän muuttaisi, jos hänellä olisi kaikki valta korjata vain yksi, hän vastasi oitis: ”Nuorten työllisyyden”.

”Haluan voimaannuttaa nuoria, tehdä töitä mielenkiintoisten ihmisten kanssa ja oppia uusia asioita porukassa” Ilmi kertoo. Hän korostaa, että tekemisessä pitää olla kestävä arvopohja ja itselle merkityksellinen päämäärä.

”Sitä ihmettetelen, missä Helsinki-Vantaan businessluokan jonosta ovat naiset?”, Salminen pohtii. ”Pukumiehet siellä näkyvät jo olevan” .

Miellä on hyvä stipendiaatti, joka edustaa Suomea upeasti myös maailmalla. Tällaisia nuoria tarvitsemme mukaan myös Zontien aktiivitoimintaan.

Toivotimme Ilmin jo valmiiksi tervetulleeksi kerhomme jäseneksi, jahka opiskelut on opiskeltu ja oma vihreä oksa löytynyt.

 

Eeva Larjomaa

Zonta Club of Helsinki I