Zontat sanovat EI naisiin kohdistuvalle väkivallalle

Zonta International liittyy YK:n ”Oranssit päivät” – kampanjaan Zonta Says NO to Violence Against Women – teeman alla.

Kampanja käynnistyi vuonna 2012 ja sen kautta Zonta- kerhot ympäri maailman ovat lisänneet tietoisuutta naisiin ja tyttöihin kohdistuvasta väkivallasta.

Tämä vuosittainen kampanja alkaa 25.11. joka on YK:n kansainvälinen päivä naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. Kampanja päättyy YK:n ihmisoikeuksien päivään 10.12. Näiden 16 ns. aktivisminpäivän aikana tapahtuu Zonta Says NO –tunnuksen alla ympäri maailmaa.

Hiidenveden Zonta -kerho haluaa tänä vuonna lisätä tietoisuutta naisiin ja tyttöihin kohdistuvasta väkivallasta. Ensimmäinen askel asioiden muuttamiseksi on ymmärtää, että epäkohta on todellinen ja asioiden pitää muuttua.

Lukuisat vihtiläiset vaikuttajat ovat mukana ”EI naisiin kohdistuvalle väkivallalle” -kampanjassamme. Kiitos! Yhdessä vaikutamme enemmän. Seuraa kampanjaamme kerhon somekanavissa.

Lue lisää https://zonta.fi/zonta-says-no/

Kuvia Leijat Nummelan Satumetsän yllä – tapahtumasta

Sää oli pilvinen, mutta onneksi tihkusade alkoi vasta ihan tapahtuman loppuvaiheessa. Kävijöitä oli koko tapahtumassa noin kaksi ja puoli tuhatta ja kahvion tuotteiden ja hattaroiden myynnistä saimme noin tuhat euroa lahjoitettavaksi kansainvälisesti ja paikallisesti toimintaan tyttöjen hyväksi. Kuvaajina Raija Koskinen, Heli Pekki ja Tuula Tarvainen.

Leijat Nummelan Satumetsän yllä

Koko perheen tapahtuma Leijat Nummelan Satumetsän yllä järjestetään yhdessä usean toimijan kanssa 19.8.2023 klo 10-15 Nummelan lentokentällä sekä sen läheisyydessä Tarmon majalla. Myös Hiidenveden zontakerho on mukana järjestämässä mukavaa tekemistä ja toivottaa kaikki tervetulleiksi mukaan.

Satumetsässä Tarmon hiihtomajalla (Hiidenvedentie, Nummela) on erilaisia puuhapisteitä:

Vihdin kuvataidekoulu pitää leijapajaa, Mirkun talli ajeluttaa lapsia poneilla klo 10-12, Vihdin kunnankirjasto virittää peikkojen taikapadan, Vihdin rennot heittelijät (ViRHe ultimate) opastavat frisbee-heittoja, Vihdin Taitoluistelijoiden pisteellä tapaat perhosia ja keijuja. Vihdin Salisusien pelikaukalossa pääsee kokeilemaan salibandya. Artway järjestää taiteellista tekemistä ja Mannerheimin lastensuojeluliiton Vihdin osasto ohjaa metsäistä kivimaalausta. Musiikkileikkikoulu Ti-Ti-Taa laulattaa ja leikittää lapsia. Tanssiopisto Vinhan pisteellä liikutaan ja Taekwondo Vihti etsii jalan ja käden polkua. Minni Jääskeläinen tekee kasvomaalauksia ja Zontakerho Hiidenveden keppihevosradalla voi tuntea vauhdin hurmaa. Musiikkileikkikoulun vetäjä Marjo Suominen ohjailee kävijöitä kuulutuksin.

Lentokentän alueella esitellään purjekoneita, ultralentokoneita, lennätetään radio-ohjattavia lennokkeja. Vanhan hallin kulmalla pääsee tutustumaan purjelentosimulaattoriin ja uusien hallien ovet ovat avoinna.

Suuria leijoja lennättää sään ja tuulen niin salliessa lentokentän puolella Vihdin leijaseura.

Tapahtumaan voi varata peräkonttikirppispaikan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: vihti@lions.fi. Lisätietoja saa ilmoittautumisen jälkeen. Paikka maksaa 20 euroa.

Zontakerho avaa paikalle kahvilan ja myy hattaroita. Lions Club Vihti myy makkaraa, hotdogeja, muurinpohjalettuja ja pehmiksiä. Clubilta voi majalla ostaa leijoja, itselleen lennätettäviksi ja Vihti-viirejä erikorkuisiin lipputankoihin.

Satumetsälle pääsee parhaiten kävelemällä. Jos tulet autolla, autot parkkeerataan koulukeskuksen pihaan, josta ohjataan edelleen alikulun kautta tapahtumaan.

Tilaisuudessa voi varata lentoja purjekoneisiin: 110 eurolla pääsee 500 metrin korkeuteen ja 210 eurolla kilometriin. DC -3 kyytiin pääsee varaamalla lennon ennakkoon osoitteesta https://www.dc-ry.fi/jasenlennot.

Nummelan lentokenttäyhdistyksen (EFNU) Tower Cafe on avoinna vanhassa lennonjohtotornissa. Ohjaus Airhotellin läheiseltä parkkipaikalta tai kentältä.

Tilaisuuden järjestävät Lions Club Vihti, Zontakerho Hiidenvesi ja Nummelan lentokenttäyhdistys.

Kerhomme järjestämään aluetapaamiseen kokoontui zontia kymmenestä kerhosta

Päivän tärkeimmät asiateemat olivat valtakunnallisen kampanjan digihäirintää vastaan – suunnittelu ja keskustelu ja ideointi jäsenhankinnasta. Mutta uutta voimaa saimme myös vapaamuotoisesta yhdessäolosta ja ajatusten vaihdosta eri kerhojen jäsenten kesken.

Aluetapaamiseen Joutselan kulttuurihistoriallisissa maisemissa 18.3.2023 kokoontui jäseniä Alue 5:n kerhoista. Alue 5 kattaa pääkaupunkiseudun reunuskuntia, mutta laajalla haarukalla: Maarianhamina, Hanko, Raasepori, Lohja, Hiidenvesi (Vihti-Karkkila), Sipoo, Tuusula-Kerava-Järvenpää, Porvoo, Heinola, Lahti, Hyvinkää, Riihimäki, Hämeenlinna. Tänne Vihtiin saimme mukaan osallistujia kymmenestä kerhosta.

Pelkän kokouksen lisäksi päivään kuului myös tutustumista kokouspaikkakuntaan. Puhujaksi olimme kutsuneet Seija Lukkalan ja päivän päätteeksi vierailimme hänen yrityksessään Globe Hopessa.

Lisää kuvia ja tietoa päivästä löytyy Meidän kerhomme – otsikon alta Meistä kirjoitettua osiosta.