Zonta-järjestön toiminta Suomessa ja Virossa

Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan Zonta-järjestön toimintaan, sekä historiaan Suomen ja Viron alueella:

https://valakia.fi/zonta/

 

 

 

Juhlistamme Zonta 100-juhlavuotta monipuolisesti koko lokakuun

Hiidenveden Zontakerhon aktiivinen lokakuu Zonta 100 -juhlavuoden kunniaksi

Zonta International -järjestö täyttää 100 vuotta 8.11.2019. Pääjuhla on Helsingissä, mutta Vihdissä me, Hiidenveden Zontakerhon jäsenet, juhlistamme matkaa kohti Zonta 100 -merkkipäivää monipuolisella tapahtumakokonaisuudella:

28.9. ’Nothing like a Dame’

Elokuvanäytös Vihdin Kinossa avaa juhlakauden klo 11. Tämä on Zontakerhon perinteinen elokuvanäytös, jonka tuotto käytetään paikallisten ikäihmisten hyväksi.

  1. – 27.10. ’Vihtiläisiä vaikuttavia Naisia’

Juhlanäyttely pääkirjastossa yhteistyössä Vihdin Museon, Kuvataidekoulun ja Kirjaston kanssa.

3.10. klo 17 Näyttelyn avajaiset kirjastolla

Lokakuun aikana pääkirjastossa on esillä Vihdin Museon näyttely ”Vihtiläisiä vaikuttavia Naisia”, johon on poimittu 10 vaikuttavaa naista 1800-luvulta nykypäivään. Näyttelyn avaa yksi heistä eli YLE:n toimittaja Marja Sannikka. Näyttelyssä esitellään myös Zonta-toimintaa ja katseen tulevaisuuteen kääntävät Vihdin Kuvataidekoulun lastenryhmän tulkinnat teemasta.

3.10. Klo 18 Helena Ranta Vihdissä, kirjaston luentosali

Avajaisilta jatkuu kansallisesti ja kansainvälisesti vaikuttavan naisen seurassa, kun saamme Vihtiin huippuvieraan: Oikeushammaslääkäri Helena Ranta vierailee Vihdissä ja puhuu aiheesta ”Pitääkö antaa anteeksi?” Hän on toiminut kansainvälisen oikeuslääketieteellisen tutkijaryhmän johtajana tai jäsenenä muun muassa Bosnia-Hertsegovinassa, Kosovossa, Kamerunissa, Perussa, Tsetseniassa, Irakissa ja Tsunamin jälkiselvittelyissä Kaakkois-Aasiassa.

11.10. osallistumme Tyttöjen päivän yhteiseen tapahtumaan nuorisotalolla ja tavoitamme näin nuoria naisia.

26.10. Tapahtumapäivä kirjastolla

Lokakuun näyttelyn päättyessä järjestämme vielä vilkkaan lauantaipäivän kirjastolla. Aamupäivällä tarjoamme ensin 3-9 -vuotiaille lapsille ilmaiset tanssi- ja kuvispajat yhteistyössä Vihdin Kuvataidekoulun ja Tanssiopisto Vinhan kanssa.

Iltapäivällä  kaikille avoimessa juhlatapahtumassamme liikuntalääketieteen ja kliinisen fysiologian erikoislääkäri, paikallinen huippuammattilainen ja kerhomme jäsen Arja Uusitalo kertoo aiheesta ”Naisen hyvinvointi ja palautuminen”.  Arja Uusitalo on työskennellyt kilpailulääkärinä ja joukkuelääkärinä kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa (esim. yleisurheilussa, maastohiihdossa, jääkiekossa ja voimistelussa) sekä asiantuntijana mediassa.

Tilaisuuden avaa Hiidenveden Zontakerhon puheenjohtaja Tuula Tarvainen ja ohjelmassa on myös Young Women in Public Affairs –stipendin jako vihtiläiselle nuorelle naiselle.

Meillä on kumppaneina Vihdin Museo, Tanssiopisto Vinha, Vihdin Kuvataidekoulu ja Vihdin Kirjasto sekä tapahtumia ovat avustuksin tukeneet Vihdin Kunta, Berta Hernbergin Säätiö ja Vihdin Autotalo.

Tervetuloa juhlimaan kanssamme 100 Zonta-vuotta!

Elokuva: https://www.facebook.com/events/480522952760517/

Vaikuttavia naisia Vihdissä -näyttelyn avajaiset: https://www.facebook.com/events/588384638306896/

Helena Ranta: https://www.facebook.com/events/640031669827189/

Tanssi- ja kuvispajat: https://www.facebook.com/events/427770957998587/

Arja Uusitalo/Zonta 100 -juhla: https://www.facebook.com/events/417795995713178/

 

 

Vihdin Wuosisatamarkkinat 2019

Hiidenveden Zontakerho Vihdin Wuosisatamarkkinoilla

Perinteiset Wuosisatamarkkinnat järjestetään Vihdin kirkonkylällä lauantaina 24.8.2019 alkaen klo 10.00. Kojumme on pääkadulla aivan Siirilän talon edessä. Olette tervetulleita keskustelemaan kanssamme mm.  Zontakerhomme hyväntekeväisyystoiminnasta kuten syksyn Zonta 100 -tapahtumista Vihdissä. Samalla voitte ostaa Wanhain Tavarain arpoja. Tuotto menee paikalliseen senioritoimintaan.