Kunniakirja kerhomme Young Women in Public Affairs -stipendiaatille Zahra Karimylle 14.10.2020

14.10.2020 nauhoitetun webinaarilähetyksen yhteydessä puheenjohtajallamme Eeva-Liisa Virkkusella ja minulla kerhomme stipenditoimikunnan nimissä oli suuri ilo ojentaa Zahra Karimylle kunniakirja ehdokkuudesta Young Women in Public Affairs stipendiaatiksi Zonta Interntional Piiri 20:n tasolla.  Piirille tuli peräti 7 hakemusta, jotka olivat erittäin korkeatasoisia. Valitsijoilla oli vaikea työ edessä. Valitulle Pärnun edustajalle Zahra hävisi hyvin niukasti.

Zahra on pienenä lapsena kiintiöpakolaisvanhempien kanssa muuttanut Suomeen ja on nyt 17-vuotiaana aloittamassa lukion viimeistä vuotta.

Hän on erinomainen esimerkki nuoresta, joka on nähnyt ne mahdollisuudet, jotka Suomi voi antaa myös maahanmuuttajille.

Zahra on emännöinyt lukuisia tapahtumia koulussa ja koulun ulkopuolella, esim. Suomi Areenalla. Aiheet ovat liittyneet tasa-arvoon, naisten oikeuksien turvaamiseen, ilmastokriisiin.

Zahra on puheissaan pyrkinyt vaikuttamaan myös tyttöjen silpomisen estämiseen. Edelleen hän on auttanut uusia maahanmuuttajia tulkkina, lukenut Ylen-ohjelmissa koronatiedotteita arabiaksi jne. Viimeisin esiintyminen oli EURO News-lähetyksessä 5 miljoonalle katsojalle.

Zahran  tavoitteita tulevassa elämässä ovat politiikan, tiedotuksen ja juridiikan opiskelu. Rauhanneuvottelijan, toimittajan ja politiikon ura kiinnostavat.

Zahran  esitys on  webinaaritallenteesta katsottavissa, suosittelen. Webinaarin ohjelmaa suunnitellessamme halusimme tilaisuudelle onnellisen lopun ja sellaisen todella saimme.

Lämpimästi Zahraa kiittäen ja onnitellen

Zonta-kerho Helsinki IV:n puolesta

Anja Kuosa

Stipenditoimikunnan puheenjohtaja