Kirjallisuusilta Otavassa 14.11.: Taina Latvala kertoi innostavasti kirjailijan työstään

Kirjailija Taina Latvala kertoi teostensa synnystä

Perinteinen kirjallisuusiltamme järjestettiin tällä kertaa Otavan kirjakaupassa, jossa illan esiintyjä, toimittaja ja kirjailija Taina Latvala (s. 1982) kertoi omasta kirjailijan polustaan ja teostensa taustoista.

Tuoreimmassa romaanissaan, ”Venetsialaiset”, Latvala kuvaa kolmen luonteeltaan erilaisen sisaren tapaamista suvun kesämökillä. Kunkin elämänkulku iloineen ja kipukohtineen tulee tapaamisen aikana esille samoin kuin perheen sisäiset ristiriidat ja erityisesti isän merkitys sisarten elämässä.

Latvalan edellinen teos on kiitetty, rakenteeltaan novellikokoelman ja romaanin välimaastoon sijoittuva ”Ennen kuin kaikki muuttuu”. Vuonna 2007 ilmestyneestä esikoiskirjastaan ”Arvostelukappale” Latvala sai Kalevi Jäntin palkinnon.

Latvala on nuoresta pitäen valmistautunut kirjailijan työhön sekä opinnoissaan – hänen pääaineensa oli kotimainen kirjallisuus – että erilaisilla kirjoituskursseilla. Kysyin Latvalan kustannustoimittajalta, ovatko kirjailijat yleensä käyneet kirjoituskurssin, kuten Latvala. Toimittajan mukaan monet ovat käyneet kursseja, mutta eivät kaikki. On tunnettuja kirjailijoita, jotka luovat tekstinsä ilman ”ohjattua harjoittelua”.

Jälleen kerran saimme siis tavata todella kiinnostavan ja samalla sympaattisen kirjailijan!

Kerhomme jäsenet ja heidän ystävänsä kuuntelivat keskittyneesti Taina Latvalaa

Kerhomme jäseniä ja heidän vieraitaan osallistui tilaisuuteen runsaasti, peräti 36. Myös kirjoja ostettiin ahkerasti, saimmehan niistä 50 %:n alennuksen. Mielenkiintoisia uutuuksia oli tarjolla tälläkin kertaa.

Teksti: Helena Tapper ja Anna Lauttamus-Kauppila
Kuvat: Pirkko Laurila