My Helsinki

Töölö

Suurin osa Töölöstä on rakennettu 1910-1930-luvuilla. Töölön kylä on kuitenkin ollut olemassa jo kauan ennen Helsingin kaupungin perustamista. Alueella on peräti 14 museota, joista tunnetuimpia ovat Suomen kansallismuseo ja Luonnontieteen museo. Töölön kirjasta tarjoaa luettavan lisäksi paljon erilaisia tapahtumia. Oopperan ja baletin maailmaan pääsee heittäytymään Kansallisoopperassa. Töölössä on asunut monia kuuluisuuksia kuten Mika Waltari, Tauno Palo ja Siiri Angerkoski. Taiteilijakoti Lallukassa asuu nykyäänkin tunnettuja kuva-, näyttämö- ja säveltaiteilijoita.

Töölö on vehreyden kaupunginosassa meren äärelle pääsee sekä Töölönlahdella että Töölön länsireunassa, jossa Merikannontietä pitkin voi kävellä tai pyöräillä merellisissä maisemissa Sibelius-monumentin ohitse aina Hietaniemeen asti. Töölössä on mahdollisuudet urheilla. Töölöstä löytyy kisahalli, uimahalli sekä monia yksityisiä liikuntakeskuksia. Niin ikään yleisurheilijoille Eläintarhan urheilukenttä. Jalkapallostadioneita sekä jäähalli. Sekä perinteikäs Olympiastadion. Töölö on myös koulutuksen kaupunginosa. Töölöstä löytyy sekä suomen että ruotsinkielisiä kouluja. Sibelius-akatemia on ylintä musiikkiopetusta tarjoavaa Suomessa, ja tämä löytyy Töölöstä. Svenska Handleshögskolan sijaitsee myös Töölössä.

Töölö on lähellä kaikkia ja kaikki on lähellä Töölössä. Töölö on rauhallinen kaupunginosa. Töölöntorille voi kesällä pistäytyä milloin tahansa nauttimaan kahvin ja pullan.Töölössä olen asunut ainakin osittain jo 48 vuotta. (Marja)