Zonta Says No -tapahtuma Hangossa 27.11.2019

Vuosittain toteutetaan 16 päivää kestävä Zonta Says No -kampanja sukupuoleen kohdistuvaa väkivaltaa vastaan marraskuun 25. päivästä joulukuun 10. päivään. Kampanjan aikana Zonta-kerhot ja Zontan jäsenet kaikkialla maailmassa toimivat ja vaikuttavat lopettaakseen sukupuoleen kohdistuvan väkivallan sen kaikissa muodoissa.

 

Hangon Zonta-kerho järjestää keskiviikkona 27.11. tapahtuman Kaupungintalon lämpiössä klo 18 alkaen. Kolme asiantuntevaa naista kertoo eri näkökulmista millaista väkivaltaa naiset Suomessa valitettavasti kohtaavat.

Luentojen aiheet ja luennoitsijat ovat:

  • Istanbulin sopimus, joka on naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisemisestä ja torjumisesta Istanbulissa 2011 tehty Euroopan neuvoston yleissopimusLeena Leikas, asiantuntija, Ihmisoikeuskeskus
  • Käytännön työ naisiin kohdistuvan väkivallan ja lähisuhdeväkivallan uhrien parissaKatja Ståhlberg, ohjaaja, Villa Familian turvakoti
  • Lähisuhdeväkivalta ja iäkkäät naisetSirkka Perttu, terveydenhuollon maisteri, Voimaa Vanhuuteen

Tilaisuus on ilmainen ja kaikille avoin. Kysymyksiä voi esittää myös ruotsiksi. Tapahtumassa on myynnissä virvokkeita ja Zonta-tuotteita sekä mahdollisuus osallistua arvontaan.

Hangon kirjaston alakerrassa on 25.11.–10.12. esillä ÄLÄ LYÖ valokuvanäyttely – 10 kuvaa ja tarinaa naisten kokemasta perhe- ja lähisuhdeväkivallasta. Näyttely kuuluu osana Johanna Karen valokuvataide konseptiin KATSO IHMINEN™.