14.9.2019 ALUE 5:N KERHOJEN TOIMINNAN JA JOHTAMISEN KEHITTÄMISEN KOULUTUS

Zonta-sisaret: oikein hyvää alkanutta toimintavuotta!

Kesä on kesken, mutta lähestyn teitä jo nyt, kun syyskalenterinne ei ole vielä aivan täynnä (toivottavasti): Alue 5:n kerhojen yhteinen kausi polkaistaan käyntiin lauantaina 14.9.2019, jolloin järjestämme koulutustilaisuuden kaikille teille, joita kiinnostaa kerhotoiminnan kehittäminen ja analysointi.

Varsinkin te uudet Zonta-johtajat: tarttukaa tilaisuuteen ja innostakaa muutkin mukaan!

Aika: lauantai, 14.9.2019, klo 10.00 – 15.00
Tarkemmat tiedot koulutuksen sisällöstä ovat oheisessa liitteessä!

Paikka: Krapi, Rantatie 2 04310 TUUSULA
puh. +358 9 274 841, sähköposti info@krapi.fi www.krapi.fi

Ilmoittautuminen: viimeistään 5.9.2019 merja.ora(at)zonta.fi +358 50 5292 331

Hinta: € 38,50, sisältää lounaan ja aamu-sekä iltapäiväkahvit

HUOM! Muistakaa kertoa mahdolliset allergiat ilmoittautumisen yhteydessä.

Maksaminen: 5.9.2019 mennessä tilille: FI36 2339 1800 0012 46 (Merja Ora) Viesti: Zonta-koulutus

Tervetuloa!

Merja Ora, AD
merja.ora@zonta.fi

+358 52 92 331

Jos lauantai 14.9.2019 ei sovi, voitte osallistua myös Alue 1:n vastaavaan koulutukseen, joka järjestetään jo perjantaina 13.9.2019. Tarvitessasi lisätietoja, käänny puoleeni!

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ:

1. Muutoksen eteneminen yhteisöissä ja yhteiskunnassa 
Koulutuksessa perehdymme muutoksen etenemisen tyypillisiin vaiheisiin ja näille vaiheille ominaisiin ilmiöihin. Muutosvaiheet esitetään kehittävän työntutkimuksen muutossyklin mallin avulla ja tarvittaessa myös toimintajärjestelmän mallilla. Mallinnukset ovat hyviä ja käytännönläheisiä välineitä pyrittäessä ymmärtämään ajankohtaista tilannetta missä tahansa yhteisössä, organisaatiossa tai esimerkiksi yksilöllisen työuran yhteydessä.

2. Zonta-toiminnan haasteet muuttuvassa toimintaympäristössä 
Sekä Piiri20:een että koko Zonta-järjestöön vaikuttaa useita tekijöitä, jotka haastavat kehittämään järjestön toimintaa sekä paikallisella, kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Nostamme esiin ja keskusteluun näitä tekijöitä ja pohdimme, miten niihin vastataan. Käytämme hyväksi muutossyklin mallia muutoksien ymmärtämisessä ja toiminnan kehittämisen jäsentämisessä.

3. Zonta Piiri 20 johtamisen nelikenttämalli kerhojen toiminnan analysointiin ja kehittämiseen 
Käymme läpi Zonta-kerhojen johtamisen ja kerhojen toiminnan kehittämiseen tarkoitetun nelikenttämallin, johon liittyvä materiaali löytyy zontaa.fi Intranetistä. Tutustumme myös Zonta International Leadership Development-ohjelmaan. (https://zonta.fi/intra/kerhojen johtaminen, vaatii kirjautumisen Intraan)

4. Zonta-kerhojen toiminnan arviointityökalu
Käymme läpi Zonta-kerhojen toiminnan arviointimenetelmän. Kuulemme kokemuksia, mikäli kerhoissa on jo toteutettu arviointia tällä menetelmällä. Arviointimenetelmän tarkempi kuvaus löytyy myös zonta.fi sivuilta Intranetistä (https://zonta.fi/intra/kerhojen johtaminen, vaatii kirjautumisen Intraan)

5. Miten kertoa Zonta-toiminnasta mahdollisille jäsenille ja/tai yleisölle? 
Harjoittelemme yhdessä tilanteita, missä Zonta-toiminnasta on mahdollista kertoa. Harjoittelemme ns. ”hissipuheita” ja pohdimme, minkälaisia ajatuksia ja tunteita tilanteet herättävät. Pohdimme keinoja ja tilanteita Zonta-toiminnan markkinoimisen tehostamiseen.

6. Yhteenveto ja loppukeskustelu

KOULUTTAJA: Jaana Salomäki Oulusta.
Taustasta: Olen koulutukseltani kasvatustieteiden ja kauppatieteiden maisteri (johtaminen ja organisaatio pääaineena) ja olen vuosia kouluttanut ja konsultoinut esimiehiä, johtajia ja johtoryhmiä liittyen lähinnä esimiestyön ja johtamisen kehittämiseen, työhyvinvointikysymyksiin, muutostilanteiden haasteisiin sekä työyhteisöjen konfliktilanteisiin. Zontiin liityin v. 2013. Olen ollut Piiri20:n johtamisen kehittämisryhmässä alusta saakka. Olen Alue 2:n VAD, oman kerhon Zonta Oulu II:n varapj ja kesäkuun 2019 alusta pj. Lisäksi olen ZI:n Piiri 20:n Leadership Development Coordinator.

 


Tapahtuman tiedot

  • Aika:
  • Tapahtumapaikka: Krapi

Pin It on Pinterest