Zonta International for our 65th Convention 25-28 June Hamburg, Germany

Zonta International 65th Convention e-clubin yhteistyössä Pohjolan matkojen kanssa järjestämälle matkalle lähti 37 henkeä Piirin 20 alueelta. Seuraa meitä facebook ja instagramin kautta.

25 -28 June 2022 CCH -Congress Center Hamburg Germany

Lisätietoja convention sivuilta tästä!

Kuukausikokous: Vieraanamme Oikeusministeri, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson. Miten lainsäädäntö edistää naisten ja tyttöjen asemaa.

Tiistai 1.3. klo 19.30 tilaisuus järjestetään webinaarina Teams-yhteyksin.

Tilaisuuteen on mahdollisuus osallistua ilmoittautumalla sunnuntaihin 27.2. mennessä sähköpostilla erja.lindholm@promediasata.com lähetämme Teams linkin osallistujille maanantaina.

Zonta toiminnan tavoitteena on edistää erityisesti naisten ja tyttöjen asemaa suomessa ja maailmalla. Kannatamme tasa-arvoa, koulutukseen pääsyn laajentamista, estääksemme lapsiavioliitot sekä sukupuoleen perustuvan väkivallan kaikissa sen muodoissa.

Zonta toiminnassa kiinnitämme huomion myös suomen lainsäädäntöön ja sen edistämiseen naisten ja tyttöjen näkökulmasta.

Oikeusministeri, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson kertoo miten lainsäädäntö edistää naisten ja tyttöjen asemaa. Kuulemme lainsäädännön näkökulmasta mitä toimia on valmistelussa ja mitä tuloksia on saatu aikaiseksi lainsäädännön avulla.

Tervetuloa mukaan!

Zonta e-Club of Finland1

Lisätietoja: https://oikeusministerio.fi/etusivu

Anna-Maja Henrikssonin puhe

https://oikeusministerio.fi/-/oikeusministeri-anna-maja-henrikssonin-puhe-zonta-e-club-of-finland1-jarjeston-tapaamisessa-1.3.2022

Hei sinä nuori 16-19 vuotta! Young Women in Public Affairs Award palkinnon haku on nyt!

Young Women in Public Affairs Award -palkinto (YWPA)  on yksi vuosittain jaettavasta neljästä Zonta Internationalin kansainvälisestä stipendistä ja palkinnosta. Palkintoa voivat hakea nuoret naiset, jotka ovat iältään 16–19 vuotta  ja opiskelevat toisen asteen oppilaitoksessa tai yliopistossa.

Hakijoiden tulisi täyttää seuraavia edellytyksiä

  • Aktiivista sitoutumista vapaaehtoistyöhön (opiskelijakunta, partio, politiikka tai vapaaehtoisjärjestö)
  • Kokemusta paikallis- tai opiskelijahallinnosta tai johtajuutta työpaikalla (palkallista tai palkatonta)
  • Vapaaehtoistyön johtamisen saavutuksia
  • Tukea Zonta Internationalin päämääriä naisten aseman edistämisessä maailmanlaajuisesti

Tänä vuonna piirin palkinto on suuruudeltaan 1500 dollaria. Piirien ehdokkaista 10 valitaan kansainvälisen palkinnon saajaksi. Sen stipendin suuruus on 5000 dollaria.

Hakeminen tapahtuu yhteistyössä paikallisen Zonta e-club of Finland1 kautta. HUOM! Haku Zonta e-clubin kautta 30.3. mennessä.

OTA YHTEYTTÄ JO TÄNÄÄN!

President Irma Välimäki-Moring
+358 50 366 7419
 valimakimor[at]gmail.com
Zonta e-Club of Finland1

STOP tyttöjen silpomiselle! Klikkaa ja ilmoittaudu paikalle tai livestriim

Hyvä ystävä ja hyvä zonta!

Terveiset STOP tyttöjen silpomiselle seminaarista 2.11.2021. Seminaari pidettiin Eurooppasalissa ja verkossa.

Kiitos vielä kerran kaikille seminaariin osallistujille ja puhujillemme. Kiitos aktiivisesta osallistumisesta, kysymyksistä ja kommenteista.

Pahoittelemme teknistä ongelmaa seminaarin alussa. Pyrimme saamaan Ujuni Ahmedin puheenvuoron teille osallistuneille mahdollisimman pian katsottavaksi Youtube-videona. Se kestää hetken editoinnin ym. teknisten töiden takia. Lähetämme videokatselulinkin suoraan sähköpostiisi. Kaikki puheenvuorot on tarkoitus saada Youtube-videoina uudelleen koettaviksi. Teemme harrastajapohjalta, joten pyydämme kärsivällisyyttä.

Seminaarin aihe tyttöjen silpomisen ja sen vastustaminen on tärkeä zonta-järjestössä. Lue Zonta Internationalin 6.2.2021 julkaisema kannanotto.

Seminaarilla otimme ”varaslähdön” Zonta piiri 20:n vuotuisiin Zonta Says NO -toimintapäiviin (25.11. – 10.12.), jotka kuuluvat YK:n kansainvälisiin Oransseihin päiviin. Zontien ja YK:n yhteistyösuhteella on pitkät juuret: Zonta Internationalin konsultatiivinen kansalaisjärjestöasema YK:ssa alkoi jo vuonna 1969. Zontien YK-toimikunnan jäsenet toimivat New Yorkissa, Genevessä, Pariisissa, Wienissä ja Bangkokissa.

Hyvää syksyn jatkoa,

Irma Välimäki-Moring

Tapahtuman ohjelma tästä!