Jaana Lehtiö, dekkarikirjailija

Naistenpäivänä 8.3.2020 järjestää Borgå-Porvoo Zontakerho hyvätekeväisyystapahtuman Aktian Vintillä klo 15.00. Tilaisuudessa puhuu porvoolainen dekkarikirjailija Jaana Lehtiö.

Jaana Lehtiö työskentelee Linnajoen koulun apulaisrehtorina ja uskonnon opettajana. Hänen esikoisromaaninsa ”Joka viisautta rakastaa” ilmestyi vuonna 2013.
Lehtiön kirjojen kaikki murhat tapahtuvat hänen kotikaupungissaan Porvoossa. Paikat ja rakennukset ovat oikeita, mutta murhat ja henkilöt fiktiivisiä. Dekkareiden murhia ratkoo sympaattinen rikoskomisario Juha Muhonen poliisiryhmineen myös ensi syksynä ilmestyvässä Lehtiön seitsemännessä romaanissa.
– Jo ensimmäisen kirjoituskurssini novellin tapahtumat sijoittuivat Näsinmäen hautausmaalle ja sen jälkeen olen halunnut sijoittaa myös muut rikokset Porvooseen. Täällä on paljon tunnettuja ja herkullisia rakennuksia, joihin voin sijoittaa rikoksia.
– Romaanit ovat leppoisia dekkareita, joissa ei mässäillä verellä tai kidutuksilla, Jaana Lehtiö kertoo.
Nykyään kuljetaan Porvoossa paitsi Runebergin jalanjäljissä myös Jaana Lehtiön rikospaikkojen ja kiehtovien rikollisten jalanjäljissä.

Naistenpäivän tapahtumaan myydään lippuja, joiden tuotto lahjoitetaan Porvoon turvakodille ja Zonta Internationalin kohteelle lapsiavioliittojen ehkäisemiseksi. Tilaisuudessa on tarjoilu, joka kuuluu lipun hintaan.
Lippuja voi ostaa ennakkoon Zontakerhon jäseniltä tai borga-porvoo@zonta.fikautta.

Zontakerholta lahjoitus Porvoon nuorisotyölle

Borgå-Porvoo Zontakerho lahjoitti 1500 euroa Porvoon kaupungin nuorisopalvelun kohdennetun nuorisotyön tukemiseen.
–Toivomme, että lahjoituksen avulla saadaan autettua mahdollisimman montaa olevaa paikallisia tyttöä, sanoo porvoolaisen Zontakerhon puheenjohtaja Marjaana Suominen.
– Työ on liikkuvaa, etsivää ja nuoren rinnalla kulkien tapahtuvaa toimintaa. Kohdennetun nuorisotyön tavoitteena on tukea nuoren elämänhallintaa ja pyrkimyksenä on edistää heidän kokonaisvaltaista hyvinvointia, sanoo nuorisotyön koordinaattori Tanja Lehtikuusi.
– Lahjoitusrahoilla saamme toteutettua esimerkiksi leirejä tai jotain ekstraa.  Ryhmien kanssa pidämme aina pikkujoulut tai kevään päätösretken. Hetki on tarkoitettu myös kiitokseksi ja kehityksen palkkioksi. Teemme yleensä jotain kokemuksellista. Tällaiseen toimintaan on harvoin rahaa, toteaa nuorisotyöntekijä Pirjo Pietikäinen.
Varat lahjoitukseen on Borgå-Porvoo Zontakerho kerännyt kahden vuoden Naistenpäivän aamukahvitilaisuuden tuotoilla.

Teksti ja kuva: Kirsti Talsi-Sirkka
Kuvateksti: Marjaana Suominen (oik.) ojensi Zontakerhon lahjoituksen nuorisotyön koordinaattorille Tanja Lehtikuuselle (vas.).

RUNEBERG´IN TORTTUMUOTIT

Borgå-Porvoon Zontakerho on hankkinut varoja usean vuoden ajan myymällä Runeberg´in torttujen muotteja.
Muotit on pakattu neljän muotin pakettiin. Paketissa on myös torttujen ohje, niin kuin Fredriga Runeberg ne valmisti.
Paketin hinta on 12 €.
Tiedustele muotteja suoraan sähköpostilla: borga-porvoo@zonta.fi

Tyttöjen asema ja lapsiavioliitot

Sirkka Turkki on seurannut läheltä tyttöjen elämää Nepalissa 11 vuoden aikana. Hän on työskennellyt vapaaehtoisena Lamahissa, 230 kilometriä Kathmandusta sijaitsevassa lastenkodissa. Tässä lastenkodissa kuntoutetaan hyväksikäytettyjä tyttöjä. ”Paras kiitos tästä työstä on nähdä tyttöjen itsenäistyvän ja hankkivan itselleen koulutuksen ja ammatin”, sanoo Sirkka Turkki.

Lue lisää

Naistenpäivän aamukahveilla

Enston hallituksen puheenjohtaja Marjo Miettinen puhui Borgå-Porvoon zonta-kerhon järjestämällä vuoden 2019 Naistenpäivän aamukahvitilaisuudessa.
– Tartu tilaisuuteen, kun sellainen tarjotaan. Luo itsellesi verkosto. Hanki mentori, opasti Marjo Miettinen.

Lue lisää

1000 euron tuki tyttötyöhön

Porvoon kaupungin sosiaalitoimen varhaisen tuen yksikkö sai Zonta-kerholta 1066,70 euron lahjoituksen. Lahjoitusrahoilla halutaan tukea vähävaraisten tai syrjäytymisvaarassa olevien tyttöjen harrastuksia tai opiskelua. –Jos perheen talouteen tulee tilapäisen avun tarve työttömyyden, avioeron tai muun syyn takia, voi perhepalveluista saada tukea lapsen harrastuksen jatkamiseen. Voimme tarjota myös mahdollisuuden tutustua uuteen harrastukseen, selvittää varhaisen tuen palvelupäällikkö Kristina Huopalainen sosiaalitoimesta. Varat Borgå-Porvoon Zonta-kerho hankki … Lue lisää

Lue lisää

Naistenpäivä 8.3.

Kansainvälisenä Naistenpäivänä  8.3.2017 Zonta Club of Borgå-Porvoo järjesti aamukahvitilaisuuden ravintola Iiriksessä. Puhujana oli Heikki Hakamies. Kuvassa vasemmalta tapahtuman toimikunta Marjaana Suominen, Anja Luoma ja Ritva Rautiola sekä Heikki Hakamies.

Tilaisuuden tuotto lahjoitettiin tyttötoimintaan paikallisen nuorisopalvelun kanssa ja Zonta Internationalin kansainväliseen palvelukohteeseen Nepalin ihmiskauppaa vastaan.

Porvoon Zonta-kerho Annan joulumarkkinoilla 10.12.2017.

46. piirikokoukseen osallistui noin 230 zontaa.
Tässä kuvia kokouksen valmisteluista.

Piirikokous pidettiin Porvoossa 6–8.10.2017

Kuvia piirikokouksesta näet tästä linkistä:

https://flic.kr/s/aHsm73M9nV