Laukkupörssi lähestyy – oletko valmis!

Laukkupörssi lähestyy – oletko valmis!

Laukkupörssitapahtuma järjestetään lauantaina 6.5.2017 Pörssitalossa Helsingissä. Laukkujen myynnillä kartutetaan varoja hankkeille, joissa ehkäistään tyttöihin ja naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Kerhot lahjoittavat keräyksen tuoton lyhentämättömänä sekä kotimaiseen että kansainväliseen avustustoimintaan. Tapahtuma järjestetään nyt ensimmäisen kerran.

Olemme keränneet kymmen kerhon voimin alkuvuoden aikana hyväkuntoisia naisten käsilaukkuja. Laukkuja on koossa jo noin 2000, ja lisää on vielä luvassa. Laukut myydään Laukkupörssissä lauantaina 6.5.17 klo 10.00 – 16.00

Kotimaassa avustuskohteeksi on valittu Ensi- ja turvakotien liitto, jonka verkkopohjaista tukea väkivaltaisesti kohdelluille naisille ja tytöille kehitetään avustuksen turvin. – Ensi- ja turvakotien liitto auttoi viime vuonna noin 11200 vaikeassa elämän tilanteessa olevaa, apua tarvitsevaa, kun esimerkiksi väkivalta lähisuhteissa, päihteet tai mielenterveysongelmat ovat vaarantaneet lapsen turvallisen kasvun, kertoo liiton pääsihteeri Riitta Särkelä. – On hienoa, että Zontat tukevat tätä työtä. Lisää Ensi- ja turvakotien liitosta löydät täältä: https://ensijaturvakotienliitto.fi/

Kansainvälinen avustuskohde on tämän vuoden loppuun Nigerissä toimiva yhteishanke, jossa mm. lisätään yleistä tietoisuutta lapsiavioliittojen vaikutuksista, parannetaan tyttöjen terveyttä, koulutusta, turvallista kasvua ja sosiaalisia taitoja. Samalla voimaannutetaan sekä tyttöjä että heidän yhteisöjään vastustamaan lapsiavioliittoja. Lisää Nigerin hankeesta saat täältä: https://foundation.zonta.org/Child-Marriage

Näiden lisäksi kolmannes keräysvaroista kanavoidaan osallistuvien kerhojen kautta niiden omille, naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa vastustaville hankkeille.

Laukkupörssi on laatuaan ihka ensimmäinen Suomessa. Hankkeessa ovat mukana Zonta e-Club of Finland 1, Zonta Club of Espoo-Kauniainen, Zonta Club of Helsinki I, Zonta Club of Helsinki II, Zonta Club of Helsinki III, Zonta Club of Helsinki IV, Zonta Club of Tapiola, Zonta Club of Tuusula-Kerava-Järvenpää, Zonta Club of Vantaa I, Zonta Club of Vantaa II.

Tunnettujen naisten käsilaukut huutokaupataan tasatunnein
Olemme keräyksen kuluessa vedonneet myös tunnettuihin suomalaisiin naisiin, jotta nämä autraisivat meitä auttamaan lahjoittamalla käyttämättä jääneet käsilaukkunsa keräykseen. Keräykseen ovat laukkuja antaneet mm. presidentti Tarja Halonen, valtioneuvos Riitta Uosukainen, ministeri Elisabeth Rehn, sisäministeri Paula Risikko, kansanedustaja Annika Saarikko sekö taiteilijat Aira Samulin, Mira Luoti ja Krisse Salminen.

Tunnettujen henkilöiden laukut huutokaupataan tapahtumassa tasatunnein. Useimmissa niistä on lahjoittajan kirjoittama pieni tarina siitä, kuinka laukku on omistajalleen päätynyt. Nyt kannattaa tulla huutamaan itselleen ainutkertainen käsilaukku tarinoineen.


Laukkuja ovat lahjoittaneet mm. Krisse Salminen, Tarja Halonen, Mira Luoti. Laukkupörssin meklareina toimivat mm. Kaj Kunnas, Matti Rönkä ja Pirjo Nuotio.

 

Vielä ehtii!

Nyt ehtii vielä kiikuttaa kaappeihin käyttämättömiksi jääneet käsilaukut joko,
Piironki Oy, Aleksanterinkatu 12, Helsinki auki 10-18, la 10-16
Kamiter Ars, Helsinginkatu 6, Helsinki auki ti-pe 10-17, la 10-14

Pörssitaloon kannattaa joka tapauksessa tehdä pieni kevätretki hyvän asian vuoksi. Pistäkää päivämäärä ja ajankohta siis kalentereihinne, ja tulkaa laukkuostoksille. Ottakaa ystävänne mukaan. Kukapa ei kaipaisi pientä piristystä keväthabitukseen.

Pörssitalo on tukenut hanketta luovuttamalla tilat tapahtuman käyttöön. Pörssitalon kahvila on avoinna tapahtuman ajan. Sieltä saa kahvia ja pientä purtavaa. Tervetuloa mukaan sankoin joukoin!

  Laukkupörssi myös facebookissa. Hyvät Facebook Zontat! Nyt saa jakaa reippasti, aina on yksi nainen ilman laukkua. Laitetaan hyvä kiertämään. Voit seurata ja jakaa myös twitterissä @ZontaDistrict20 ja instagramissa zontad20

Tapahtuman osoitekartta!